Elle Style Awards 2014

Nagrade v sedmih različnih kategorijah, aplavz čestitk, utrip modnih trendov, solze večnega spomina … Vse to so doživeli povabljenci v SNG Opera in Balet Ljubljana na samostojni podelitvi nagrad za najboljše kreativne dosežke in stil na slovenskem modnem področju – ELLE Style Awards by Twingo. Letos so bile Elle Style Awards podeljene v kategorijah: modni oblikovalec, moški leta, oblikovalec modnih dodatkov, mladi talenti, modni video, modno sodelovanje in življenjsko delo.

Elle_nagrajenciNagrada za modnega oblikovalca leta je pripadla nadarjenemu Petru Movrinu, magistru NTF-ja, ki z unikatnimi kolekcijami vedno znova navdušuje na ljubljanskih tednih mode, po svetu pa si pridobiva sloves enega od največjih oblikovalskih talentov mlajše generacije.

Na področju modnih dodatkov s svojim unikatnim in vizionarskim oblikovanjem dodatkov postavljata nove standarde in trende Olgafacesrok, ki sta tako postala dobitnika letošnje nagrade Elle Style Awards. Dvojec snuje nakit, navdihnjen s sodobno umetnostjo, naravo in tudi urbanim okoljem, pri čemer uporablja bogato paleto materialov in najnovejših tehnologij, tako doma kot v tujini.

Z modnim videom, ki je skupek močnega čuta za estetiko in zaokrožene zgodbe, je žirante prepričala Maya Nightingale – priznana modna fotografinja Maja Slavec, ki ustvarja za mnoge znane in manj znane modne oblikovalce.

Nominiranci na področju modnega sodelovanja so bili Alpina in Draž, Kopitarna in Maja Štamol, Zlatarna Celje in Olga Košica. Tisto pravo modno sodelovanje ne ostane neopazno in brez rezultatov. Opazni izdelki, ki nosijo posebno vrednost in so temelj za podelitev nagrade modnega sodelovanja, so nastali skozi sodelovanje podjetja Alpina in pletenin Draž. Superge Draž-Alpina, so na policah izbranih trgovin kot butična serija.

Nagrada za življenjsko delo pripada izjemnemu modnemu mojstru, katerega dolgoletno delo je plod neizčrpne ustvarjalne energije in izraz visoke estetike. Zoran Garevski ostaja v večnem spominu, njegova dela živijo naprej!

Elle_garevskiNagrado je v Zoranovem imenu prevzel njegov brat Goran.

Objavljeno v Trendi. Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*