Vse za prosti čas

“Spoštovani!

Lepo prosim za vašo pomoč in nasvet. Rabim pod nujno hlače za prosti čas, sprehode, izlete oz. rabim kavbojke za mojo postavo.

Sem tipična hruška – ozek zgornji del z majhnimi prsi ter poudarjeni široki boki, zadnjica in stegna in povrh še to, da imam kratke noge. Visoka 168, težka 71 kg, konfekcijska št. 42.

Želim si pravi model kavbojk za mojo postavo. Katero znamko naj iščem? Imam rada visok pas, ne vem, kam naj grem kupiti in kaj naj iščem, lahko je tudi zraven kakšna jaknica iz džinsa.

Do sedaj imam v omari ne vem več niti število samo črnih hlač, elegantnih na črto. Zagotovo poznate zgodbice strank s postavo, kot je moja – grem po nove hlače – vedno domov spet prinesem klasične črne hlače.

Živim v Mariboru, stara sem 60 let – imam rada eleganten stil oblačenja.

V pričakovanju vaših nasvetov vnaprej vam se zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.”

Pozdravljena!

Glede na vaš tip postave, želje in stil oblačenja ter tudi stilske smernice, ki od ozkega jeansa zopet pogledujejo k spodaj širšim krojem, bi rekla, da poiščite dober bootcut jeans – torej tak, ki se spodaj rahlo razširi. Prav tako ok pa bi bil tudi rajno krojen model, ki ni preveč ozek.

Zelo dobra znamka za tak tip jeansa in tudi vaša leta je Dorothy Perkins, ki je v Mariboru žal ni več. Svetujem torej obisk ljubljanskega Emporiuma (BTC) – ko boste pri Dorothy, poglejte še na sosednji Wallis.

DPČe vam ni do vožnje v Ljubljano, obiščite Voegele, ki ima zagotovo tudi kaj primernega, trgovino pa najdete tudi v vašem koncu Slovenije.
VoegeleKombinacijo z jeans jakno vam absolutno odsvetujem, saj je resno preživeta, še sploh, če je v enakem jeansu. Namesto jeans jakne si raje omislite jeans srajco, in to v drugačnem pranju, najraje svetlejšem, preko pa si nadenite parko, ki bo prav tako primerna za prosti čas in kakšen izlet. Ključ do dobrega videza je, da so rokavi srajce rahlo zavihani, srajca pa je sproščeno zatlačena za hlače ali pada preko hlač. Pod srajco lahko po želji oblečete top ali majico.

Jeans_srajca_2

Jeans_srajca_1  Jeans_srajca_3
Za zraven potrebujete še večjo torbo ali nahrbtnik, slednji so letos zelo modni, obujete pa lahko mokasinke, balerinke ali celo športne copate, ki se danes nosijo na vse, celo na obleke. Predlagam zelo aktualno znamko New Balance, ki je tako oblikovno kot ortopedsko v samem vrhu. Posebno modni pa so letos popolnoma beli športni copati.

Jeans_srajca_New BalanceNikar se ne ustrašite, da je vaš stil preveč eleganten za kaj takega: sami veste, da je čas za spremembo in da ne potrebujete še enih elegantnih hlač! Glede vaših let pa tole: vsi zgornji nasveti z nahrbtnikom, Dorothy Perkins in športnimi copati New Balance vred so preizkušeni v živo na zelo aktivni gospe vaših let: moji mami!

Pa veliko zabave pri kombiniranju, če potrebujete še kaj, pa se le oglasite!

lp,lenka

Objavljeno v Moja omara. Naredite si zaznamek.

Vse za prosti čas komentirano: 2x

  1. Pingback: uporabnica

  2. Pingback: Lenka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*