Razmišljanje o valeti že danes

“Rada imam elegantna, moderna oblačila. Vem, kaj je moda, pa mi kljub temu izbira in kombinacija oblačil in modnih dodatkov ne gre preveč od rok. Torej, sem precej majhna, velika sem 158 cm, nisem med najbolj drobcenimi dekleti. Motijo me predvsem malo debelejša stegna in pa trebuh ni čisto raven. Mami sicer pravi, da sem suha, vendar jaz sebe vidim v zgoraj opisanem.

Outfit potrebujem za valeto, konec 9. razreda. Sicer imam še dovolj časa (9 mesecev), vendar je bolje da z iskanjem obleke začnem prej. Oblekico bi imela nad koleni oz. tako, kot je zdaj “moderna”. Vsekakor pa je ne bi imela do gležnjev (ker sem majhna). Barve ne želim imeti tako izstopajoče, npr. rdeče. Glede obutve pa je tako: večina deklet ne bo imela petke. Jaz pa bi jih imela zelo rada, saj sem majhna. No, upam, da bom še kaj zrasla. Nimam pojma, ali jih naj vzamem v podobni barvi kot obleko ali jih nekako kombiniram z drugimi barvami.

Prav tako je za modne dodatke- kaj naj sploh imam? Verižico, uhane ali zapestnice? No, zaenkrat ne prilagam nobenih slik, saj nimam še nobenega kosa outfita 🙂 Mi lahko prosim svetujete, kakšne vrste oblek so primerne glede na mojo postavo in starost. Morda kakšen link od obleke ki jo prodajajo na netu? Ali pa le slika kombinacije in naj dam obleko sešit?”

Pozdravljena!

Tvoja valeta je res še daleč, a nič ne škodi, če že zdaj razmišljaš o outfitu – da le na šolske obveznosti ne pozabiš! 😉

Zgrešeno mnenje je, da dekleta nižje rasti ne morejo oz. ne smejo nositi daljših oblek. Dobro izbrana dolga obleka postave prav nič ne skrajša, ampak jo lahko celo podaljša in naredi bolj vitko. Glede na to, kako si opisala svojo postavo, bi morda svetovala, da razmisliš o obleki, ki je krojena asimetrično, torej je nekje daljša in nekje krajša. To postavo zoža, podaljša, pa še zelo modno je!

Pete seveda niso težava in pomenijo instant rešitev, je pa res, da so včasih mlada dekleta v petah videti preveč odraslo in kar malo smešno. Predlagam, da poskusiš polno peto, ki te bo povišala in je modna, hkrati pa udobna in ne prezahtevna za hodit. Vsekakor pa najprej izberi obleko in potem šele čevlje. To še sploh velja za barvo čevljev!

Prihodnjo pomlad bodo modni pink odtenki, breskev, turkizno modra in zelena pa tudi rjasta barva. Seveda pa tudi s kakšnim bolj umirjenim tonom ne boš zgrešila. Ne zakleni se v barvo kar takoj: imej odprte oči in poskusi več možnosti, da vidiš tudi, kaj ti pristaja na obraz in polt.

O ličenju in nakitu ne bom rekla še nič. Naličiti se je pametno zmerno in naravno, nakit pa je zelo aktualen in resnično lahko dodela outfit. A o tem lahko razmišljaš šele potem, ko že imaš obleko!

Spodaj nekaj fotk oblek, ki bi morda prišle v poštev, a pomladi 2015 bo v trgovinah že druga ponudba, to pa je bolj za navdih in orientacijo. Za konec samo en nasvet: nikar ne dajaj obleke sešiti šivilji, ker je velika možnost, da boš na koncu razočarana. Trgovine imajo danes tako veliko sodobne, modne in ugodne ponudbe, da jim praktično nobena šivilja ne zmore parirati – bojim se, da bi pri šivanju obleke po meri na koncu plačala mnogo preveč ali  pa bi bila obleka zastarelega modela, saj šivilje običajno niso najbolj podkovane v modi – ali pa oboje. Skratka, ni vredno!
HM_1
HM_2 Little_Mistress_1 Little_Mistress_2 Little_Mistress_3 Little_Mistress_4 Little_Mistress_5
____
Foto: hm.com, little-mistress.co.uk

 

Objavljeno v Moja omara. Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*