Urbana Ljubljana v Situli

Ljubljana, 4. april 2014: Včeraj zvečer je stanovanjsko-poslovni kompleks Situla odprl svoja vrata in kljub zaenkrat svoji še neometani podobi gostil velik modno-umetniški dogodek.

Situla_1
V pasaži poslovnega dela so organizatorji vzporedno z železniškimi tiri, ki tečejo mimo stavbe in v prestolnico vodijo obiskovalce z vseh vetrov, postavili modno pisto. Na pisti so se predstavili nadarjeni posamezniki, ki živijo in ustvarjajo v prestolnici in jo s svojimi idejami in izdelki postavljajo na zemljevid urbanih središč Evrope. Tako so se predstavile osebna stilistka in modna oblikovalka Olja Jelenc z znamko Olja, modna oblikovalka Gordana Bobojević z znamko Bobo ter oblikovalki nakita Hana Karim in Barbara K. Germ. K sodelovanju so povabili tudi slovensko zgodbo o uspehu, znamko Calypso Crystal. Gre za vrhunsko oblikovane in izdelane dodatke za mobilne naprave, opremo za jogo in potovalne dodatke. Mladi tim je sodeloval tudi s slovensko oblikovalko Laro Bohinc, ki je za njih ustvarila ovitek za iphone. Ob zaključku modnega dela smo skočili v preteklost. Znamki Vintage Vikend in Divas Vintage Preloved sta znova dokazali, da večna eleganca ne šteje let, le ljubosumne poglede.

Situla_Divas_Vintage_Preloved
V bodočih trgovskih prostorih je tokrat svoj prostor pod reflektorji našla umetnost. Obiskovalci so bili priča odprtju fotografske razstave Miška Kranjca z naslovom Ob tirih in umetniške instalacije Roka Bogataja, z naslovom Skrivnostnik. Miško Kranjec  je v fotografski objektiv ujel delo in življenje železniških delavcev, Rok Bogataj pa je iz tisočih dežnikastih konstrukcij ustvaril vrt, kjer so si obiskovalci lahko oddahnili od vrveža ob modni pisti. Obe razstavi bosta na ogled še do konca junija.

Situla_1_Ob_tirihSitula_Skrivnostnik
Po modno-umetniškem dogodku so se obiskovalci sprehodili po vzorčnem stanovanju, ki so ga oblikovali in opremili Gao arhitekti. Organizatorji obljubljajo še mnogo podobnih dogodkov, ki bodo velikemu mestu v srcu prestolnice, kot radi poimenujejo Situlo, vdahnili življenje.

___
Besedilo: Tjaša Gračner
Foto: Anže Vrabl

Objavljeno v Lifestyle. Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*