Preddogajanje tretjega večera v znamenju študentske in eko mode

Za nami je tretji dan 6. tedna mode, s tem pa tudi sklepno dejanje letošnje modne pomladi, ki sicer narekuje smernice za prihajajočo jesen in zimo 2014. V Centru urbane kulture Kino Šiška je bilo na zadnji dan še posebej pestro.

Začelo se je že navsezgodaj popoldne, in sicer s tiskovno konferenco o italijanski eko modi, na kateri smo slišali marsikaj uporabnega o izbiri okolju prijaznih in predelanih materialov ter videli nekaj kosov nove kolekcije Newlife Max Mara.

Tiskovni konferenci je sledila italijanska eko modna revija. Kolekcije so predstavile modne hiše Bioneuma, Goodsociety, Na2rale, Opificio V, Retro in Silenziostampa. Šlo je za modno revijo kolekcij italijanskih blagovnih znamk iz mednarodne platforme C.L.A.S.S., izložbe mode, blaga in ekskluzivnih materialov, narejenih z uporabo pametnih in okolju prijaznih tehnologij.

Od pete ure popoldne je bil znova odprt Fashion week Boutique, na katerem so se vsak dan predstavljale znamke unikatnih modnih dodatkov, med drugim Črna Z-račka, Evita, Katja Koselj, Lesema, O’grlice, Rašica, Vandalimorale in drugi. V Nakupovalni hiši Ikona lahko že kupite  izbrane kose nove kolekcije O’grlic, ki sta jih na Fashion week Boutiqueu tokrat predstavljali Katija in Lana, nove dizajne Črne Z-račke in Leseme pa na Mestnem trgu pričakujejo ta teden.

Crna_Z_racka_nova
Črna Z-račka, foto: Žiga Lovšin

Prva modna revija v zadnjem dnevu modnega tedna je minila v znamenju študentov magisterija NTF, ki so skozi celostno zasnovan projekt Perpetuum prikazali svoj pogled na temo trajnosti. Letos se je na Fashion week Aquafresh predstavilo vsega skupaj 80 študentov različnih letnikov, ki lahko v modnem smislu postanejo sila spreminjanja zavesti in delovanja skupnosti.

Teden_mode_studentje_NTF

Objavljeno v Trendi. Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*