Vintage kodri

Obleke s preščipnjenim pasom in krinolinastim spodnjim delom, ljubezen do cvetličnih vzorcev, krila A-linije, bombažne pletene jopice, srajčke z okroglim ovratnikom in perle so stalnica v moji omari, zato me do popolne ameriške gospodinje izpred šestdesetih let ločita le dve stvari: ljubezen do kuhanja in umetelno dodelana pričeska.

Popolna stepfordska ženska bi lahko postala v kavarni Brooklyn, kjer je zadnjo januarsko popoldne vsem navdušencem nad vintage videzom zadišalo po laku za lase. Mize so zasedle gospodične, ki so prišle na tečaj oblikovanja modnih pričesk, kakršne so v svoji mladosti nosile naše babice. Irina Kysselef, ljubiteljica vsega vsaj malček nostalgičnega, je dekletom pomagala pri uporabi lasnic, laka in glavnikov in skupaj so ustvarile prave lasne mojstrovine. Tečaj oblikovanja vintage pričesk, ki bo svojo ponovitev doživel 16. februarja, se je odvil v okviru celomesečnega niza nostalgičnih dogodkov Mesečina, ki ga je pripravil dvojec Vintage Vikenda.

Vintage pričeske

Na Prešernov petek bo v kavarnici Brooklyn dan za pust s pustnim vintage sejmom, čakata pa nas še večera swinga in burleske. Vse do 16. februarja pa vas vabi tudi pop-up trgovinica Vintage Vikenda, kjer Tjaša Gračner in Nina Štajner redno dopolnjujeta razstavljeno. "Najine omare se šibijo pod zalogo oblačil, nakita in modnih dodatkov, zato sva se tokrat odločili, da obiskovalcem ponudiva vse! Da pa se ponudba prehitro ne izčrpa, postopoma dodajava nove kose, tako, da se splača pokukati večkrat," namigneta dekleti.

Vintage pričeske

Vintage pričeske

Vintage pričeske

Vintage pričeske

Besedilo: Tjaša Gračner in Fashionista.si
Foto: Grega Levstik

Objavljeno v Trendi, označeno z , , , , , , .
Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*