Murakami, Nike in kolumna iz Dela

Murakami je pisal, o čem govori, ko govori o teku. In če rada berem, mnogo manj rada tečem, pravzaprav je eden mojih najmanj priljubljenih športov. Hm, če bolje pomislim – sploh imam priljubljen šport?

Se pa zavedam, da sem v zadnjih letih s takim stališčem osamljena, takorekoč sama samcata. Število tekačev, ki tečejo v vsakem vremenu vsak dan po parku mimo naše hiše in množična udeležba na maratonih, mi govorijo, da je tek množično priljubljen in marsikomu predstavlja prijetno sprostitev po napornem dnevu.

Kot berem tudi v kolumni Nine Krajčinović iz Dela, so se tudi tekači v zadnjih letih spremenili; če so včasih tekali v starih trenirkah, T-majicah in prvih športnih copatih, ki so jim prišli pod roko, so danes s pokrivali, ki segajo tudi preko ust, v oprijetih hlačah ali spejsi dokolenkah (oprostite mi nepoznavanje izrazov) ter z odsevniki na nogah in rokah, videti skoraj kot bitja iz vesolja.

Nike

Tek je očitno priljubljen; nič čudnega torej, da so tekaški copati big deal. Ena najbolj priljubljenih tekaških znamk pa je zagotovo Nike. Še jaz sem opazila majice in tope z njihovim značilnim logom, pa tudi na obutvi ga težko zgrešiš. Da bodo gazele in gazelice mimo naše hiše brzele še hitreje, je Nike izdelal nov športni copat, air max + 2013.

Takole pravijo pri Nikeu: "S prenovljeno enoto Nike air max je klasični tekaški copat postal še lažji in ima boljše oblazinjenje. Oblikovalska skupina se je osredotočila na naravno gibanje. Enoto je najprej preoblikovala tako, da je poskrbela za najmehkejši in udobnejši korak. Notranja stran copata je znižana, kar omogoča pretok zraka. Notranji kanali se premikajo skupaj s podplatom, zato je ta copat prožnejši od prejšnjih enot Nike air max. Sestava Nike hyperfuse je vključena v celoten copat, ki poskrbi za lahkost in zračnost zgornjega dela ter zmanjša celotno težo copata. Membrana na zgornjem delu copata ima dvojno funkcijo: omogoča boljšo zračnost za več udobja med tekom, obenem pa ustvarja privlačen videz.

Nike

Ne glede na to ali tečete na ulici ali na tekalni stezi, bo dinamična tehnologija nike flywire poskrbela za varnost in oporo srednjega dela stopala. Originalni air max 1, ki ga je osnoval Tinker Hatfield, je bil prvi copat z zračnimi blazinicami, ki je povzročil revolucijo v čevljarski industriji in je premaknil meje oblikovanja tekaških čevljev. V poznih osemdesetih letih prejšnjega stoletja je bila ideja teka po zraku novost, ki ni bila videna še nikoli poprej, poleg tega pa je tudi omogočila prileganje in raven udobja, kar je popolnoma spremenilo ponudbo na tržišču. V naslednjih letih so tekaški copati air max postali sinonim za popolno tekaško izkušnjo in stil.

Športni copati Nike air max+ 2013 so že na voljo v bolje založenih športnih prodajalnah po Sloveniji ter na spletnem naslovu www.nike.com . Za ženske pa tule."

Takole bom rekla: mene v tek niso prepričali. Prepričana pa sem, da je vse vas, ki radi tečete, Nike že prepričal – z novim tekaškim copatom pa še toliko bolj! 

Objavljeno v Trendi, označeno z , , , .
Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*