Gremo v službo!

Čeprav je tu že prvi september, je zunaj še vroče in vremenske napovedi obljubljajo še nekaj dni takega vremena. Dopusti so se končali in kljub vročini je treba nazaj v službo, v pisarno, za delovno mizo.

Zato smo s pomočjo Cityparka in njihove dežurne stilistke Lorelle Flego zbrali nekaj namigov, kako se v vročini primerno obleči tudi za bolj resno delovno mesto; pa če bodo prišli prav še letos ali šele drugo leto!

Lorella Flego
S pravilnim izborom poslovnih oblačil lahko zažarimo tudi v poletnem času, ko je zunaj huda vročina. Zaprte srajce, pokrita ramena in krila do kolen so del poslovne mode, ki je predpisana tudi v bontonu. Vendar se v poleti večkrat znajdemo v zagati, kako bi kaj od tega prekršili. Predstavljam nekaj kratkih nasvetov, ki vam bodo pomagali prebroditi vročino v pisarni, po sestankih ali na terenu. Poslovna moda je lahko tudi poleti izvirna in lepa, če se tega lotite pravilno.

  1. Ohlapna oblačila

Izogibajte se oprijetim oblačilom, da boste omogočili telesu, da diha. »Izpostavila bi bontonske obleke do kolen, ki so krojene na A. Te so manj oprijete in vaša koža bo lažje dihala. Aktualne so tudi široke obleke do kolen, v slogu preteklosti in starega bontona,« pove stilistka Lorella Flego, ki ima tudi modna svetovanja v Cityparku, največjem nakupovalnem središču pri nas, prvo soboto v mesecu.

  1. Trendovsko: Hlačna krila

Letos so v modi tudi t. i. hlačna krila, ki izgledajo kot krilo, vendar so zelo praktične ohlapne hlače, ki dihajo. Njihova velika prednost je, da dihajo. Lorella svetuje, da jih nosite s petami. Tako boste izpadle zelo elegantno.

  1. Izberite naravne materiale

V kolikor kupujete nova poslovna oblačila za poletje, se odločite za bombaž, saj odlično diha in ne zadržuje toplote. »Priporočljiv je tudi lan, vendar je treba opozoriti, da se rad mečka. Srajce iz naravnih materialov priporočam predvsem moškim, saj so v poletnem času kar kaznovani zaradi dolgih rokavov,« dodaja Lorella.

  1. Svetle barve oblačil

Izbirajte oblačila svetle barve. »Bela barva je letos zelo trendovska, hkrati pa je odlična za poletni čas, saj izolira sonce. Hkrati pa boste v njej izgledali zelo elegantno,« pove Lorella Flego.

Objavljeno v Trendi. Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*