Zveste neveste

“Sem tridesetletnica močnejše postave (168 cm, 71 kg). Imam zelo kratke temnorjave lase. Poleti rada nosim krila, sicer pa kavbojke, ki jih za v službo kombiniram z elegantnejšimi majicami ali tunikami in velikimi uhani. Včasih nosim čevlje s peto, ampak z malo debelejšo ali pa polno peto.

Septembra se bom poročila in iščem tisto pravo obleko, nisem pa tip za klasično dolgo poročno obleko, ampak bolj za cocktail ali pa pencil obleko. Videla sem, da imate res krasne ideje za sodobne neveste, pri meni pa je težava tistih nekaj odvečnih kilogramov.

Všeč so mi recimo peplum in čipkasta obleka, vendar ne vem, ali bi mi glede na moj tip postave pristajale. Prilagam tudi mojo sliko v obleki, ki sem jo pomerila v trgovini in se mi je zdela malo predolga. Kombinirala bom z jesenskimi barvami ali pa z zlato.

Porocna_oblekaProsim vas za nasvet pri izbiri sodobnejše in mladostne obleke za poroko konec septembra, ki bi pristajala močnejši postavi, in za mnenje, kako jo kombinirati.”

Pozdravljena,

vse tri poslane obleke so mi zelo všeč. Najprej nekaj besed o obleki s fotke. Moram reči, da ti kroj zelo pristoji, tudi sicer je lepa in še za kdaj uporabna obleka. Meni se dolžina ne zdi niti najmanj problematična, še več, prav primerna je. Ženske noge, še posebej malo močnejše, so najlepše ravno za prst pod kolenom, za tako priložnost pa prekratko krilo tako ali tako ni primerno. Poleg tega se pri poročnem obredu in pogostitvi veliko sedi in krilo rado zleze še kak centimeter višje, zato je sploh pomembno, da ni prekratko. Pred odločitvijo za obleko se v njej tako obvezno usedi, da se prepričaš, kako je videti takrat. Verjetno nočeš poročnih slik s prekratkim krilom pred oltarjem. 😉

Ravno iz tega razloga mi je čipkasta obleka s povezave, ki si jo poslala, najmanj všeč, saj je že tako precej kratka, prekratka. Sicer pa lep kroj.

Peplum obleka z ASOS-a pa je super. S peplumom je tako: na modne piste je prišel pred nekaj sezonami in modna srenja je bila menja, da bo samo tam tudi ostal kot trenutna muha in nenosljiv trend. Potem pa so ženske širom sveta ugotovile, kakšno uslugo peplum dela njihovim postavam. Fantovske postave polepša in jim naredi obline, pri damskih postavah pa skrije točno prave stvari in izpostavi tisto najlepše. Torej je peplum dobra izbira tudi zate, le pravi mora biti. Zopet pomerjanje!

Zamisel o kombiniranju z zlato je dobra, na belo pa kakšnih tipičnih jesenskih barv, kot so temno rdeča, temno zelena, vijola, rjava ipd. ne bi priporočala, ampak bolj neke tople zemeljske tone: kot si že sama ugotovila, so to zlata pa tudi bež, šampanj, morda kvečjemu bronz.

Spodaj še povzave do parih primernih oblek. Sploh prva in tretja sta super, prva zato, ker jo izjemno stajliš in praktično kombiniraš z nude dodatki, tretja pa mi je všeč zaradi asimetrije (ena naramnica), ki tudi močnejšo postavo naredi zelo lepo, elegantno in hkrati seksi.

http://www.next.co.uk/g3970s6#687855g39

http://www.next.co.uk/gl2740s3#l25271gl2

http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Folded-One-Shoulder-Dress/Prod/pgeproduct.aspx?iid=3853415&cid=13934&Rf-200=25,20,5&sh=0&pge=0&pgesize=36&sort=-1&clr=White

http://www.asos.com/BCBG-MaxAzria/BCBGMAXAZRIA-Alice-Shift-Dress-in-Exotic-Burn-Out/Prod/pgeproduct.aspx?iid=3880765&cid=13934&Rf-200=25,20,5&sh=0&pge=0&pgesize=204&sort=-1&clr=Offwhite

http://www.little-mistress.co.uk/clothing-c9/cream-lace-insert-bodycon-dress-p1550

Kaj več o kombiniranju pa bi lahko rekla, ko boš imela obleko izbrano oz. vsaj ožji izbor. Veliko je namreč odvisno od samega kroja in stila. Vsekakor pa nekaj splošnih opozoril: izpusti tipične čevlje iz poročnih salonov, ker so pogosto zastarelih modelov, prav tako izberi dober poročni nakit, ne kakih tipičnih zadev iz salonov, ampak nekaj stilsko bolj dodelanega. Septembra boš potrebovala že nekaj za ogrnit, dobra izbira je svetel plašček ali pa morda krzneno ogrinjalo, če bo že blizu konec septembra (za začetek septembra to pač ni). In pa dobro izberi perilo. Naj bo res nevidno pod obleko in po potrebi tudi tako, da malo oblikuje ali zgladi obline. Več o tem pa lahko, ko boš imela obleko! 🙂

Upam, da sem pomagala in javi se še kaj!

Objavljeno v Moja omara. Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*