Stilsko tvegana obleka za praznovanje Novega leta

“Pripravljam se na najdaljšo noč v letu. 🙂

Poleti sem preko spleta kupila belo čipkasto obleko, ki pa mi je prekratka. Sedaj pa ne vem, kako bi jo lahko kombinirala z nogavicami in dodatki, da bi jo lahko oblekla. Praznovanje bo v notranjem prostoru.”

Obleka-praznovanje-novega-letaPozdravljena,

tvoja obleka je stilsko res kar tvegana. Ne samo, da je že tako čipkasta in še oprijeta, praviš še, da je tudi malo prekratka. No, moških pogledov ti v njej zagotovo ne bo primanjkovalo. Moram pa reči, da mi je všeč, da se tudi sama zavedaš tega, da je prekratka. Če je ne boš  dobro skombinirala, bo hitro lahko cenena, to pa bi bila velika škoda. Zate imam nekaj predlogov.

Moj prvi predlog je, da jo nosiš kot top in preko obleke oblečeš še oprijeto črno krilo, t.i. pencil skirt. Iz obleke bo nastal krasen in eleganten zgornji del, krilo pa bo poskrbelo za dolžino in spodobnost. Poleg si nadaneš dobro masivno ogrlico in obuješ črne pete, pa si damska in seksi za najdaljšo noč v letu. In če bo kakšen poseben gospod pokukal pod krilo, ga čaka zapeljivo čipkasto presenečenje!

Obleka-praznovanje-novega-leta_3outfit-si-ogrlica-142OG012aDrug predlog je, da obleko skombiniraš na bolj zimski in ležeren način. Pod obleko obleci zelo goste hlačne nogavice, lahko kar 80 ali 100-denske, morda celo bombažne, preko pa si nadaneš casual črn pleten pulover. Nastal bo simpatičen zimski, a vendarle malo poseben outfit. Zraven obuješ visoke škornje ali gležnarje – iz njih lahko kukajo tudi nadkolenke v črni ali zelo temno sivi barvi, to je letos še posebno modno. Okoli vratu si lahko zamotaš šal. Taka oprava bi bila zelo primerna, če praznujete v kakšni gorski koči ali v zelo sproščeni družbi, kjer se tudi drugi ne bodo preveč urejali. Pri taki opravi bo obleka sicer še vedno kratka, a celotna podoba ne bo cenena, ker boš pokrila več kože in dodala kose, ki niso tako oprijeti.

Obleka-praznovanje-novega-leta_2

Obleka-praznovanje-novega-leta_1 Tretji predlog pa je, da pod obleko oblečeš povsem kratke hlače, lahko kar vroče hlačke. Naj bodo iz kontrastnega materiala, lahko so iz umetnega usnja, črnega jeansa ali iz kompaktne viskoze.  Potrudi se in poišči hlače, ki se z zadrgo zapenjajo na boku, da ti gumb spredaj ne ustvari preveč gub. S kratkimi hlačami spodaj bo obleka še vedno res kratka, a ti boš dovolj oblečena, da boš sproščena in se boš brez skrbi usedla, vstala in preplesala vso noč, saj se ne boš bala kakšnega neprijetnega presenečenja – tudi če ti obleka zleze gor, si ti še vedno spodobna. Zraven obuj tanjše hlačne nogavice, lahko na primer s kakšnim vzorčkom – pikice, pentlje in podobno. Obuješ salonarje ali gležnarje. Preko obleke si zopet lahko nadaneš kak hud kos nakita, recimo verižico z obeskom iz spletne trgovine Outfit.si.

Outfit-si-verižica-z-obeskom
Za konec še ena zanimiva možnost. Obleko lahko spretna šivilja hitro tudi podaljša, tako bo uporabna tudi samostojno. V tvojem primeru predlagam kombinacijo z resicami ali zelo lahkim krznom, ki se širi navzven, da ustvari linijo spuščenega pasu v stilu 20. let. Da bi bilo to videti dobro, bi morala zraven obuti zelo preproste čevlje, sicer bo vsega preveč. Obleko lahko šivilja podaljša tudi samo asimetrično, v tem primeru samo zadnji del, da nastane nekakšna vlečka, najboljši material za to pa bi bil til. V tem primeru obvezno obuj črne gležnarje, da ne boš videti kot nevesta, ampak kot sodobno dekle, ki je na tekočem s trendi. Sem zraven spada tudi malo bolj temačno ličenje, morda temnejša šminka ali pa zadimljene oči.

Ne glede na to, katero opravo izbereš, moraš paziti pri ličenju in frizuri. Ostani povsem pri osnovah. Lasje naj bodo gladko počesani, lahko so speti v preprost čop ali figo, pri outfitu s puloverjem preko obleke lahko izbereš tudi zdaj nadvse priljubljen videz, kot da si pravkar vstala iz postelje. Ličenje naj bo nežno in naravno, morda poudariš ustnice ali pa zadimiš oči, nikakor ne oboje – morda se odločiš kar za čisto naraven videz, ob tako drzno obleko bo verjetno še najboljši!

Frizura-praznovanje-novega-leta_1Uživaj na praznovanju in čim več komplimentov želim! 🙂

lp,l

____
Foto: Outfit.si, Bedhappilyeverafter.com, Pinterest.com

Objavljeno v Moja omara. Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*