Sodobna družina

Pozdravljeni,  ker sem pred kratkim izvedela, da sem tudi jaz povabljena na maturantski ples (kot partnerka očeta), me zanima, ali je dovolj dobro obleči kakšne črne ali temno sive hlače in širok kimono top? Ali je to preveč za na plažo?summer of love hippie kimono top - $38.99 : ShopRuche.com, Vintage Inspired Clothing, Affordable Clothes, Eco friendly Fashion
Sem majhna (meter in pol) in močnejše postave (+12 kg, ki so se nabrali okoli pasu in v prsih (košarica E). Običajno se oblačim zelo ležerno – kavbojke in širše srajce, majice … Trenutno so mi vsi kostimi in jakne premajhni … Prosim za namig,  na kaj paziti pri moji postavi in kaj kombinirati.

Barve: sem rjavolaska, pri srcu so mi marelični in ciklamni toni, turkizna barva, bela, nikakor pa ne temno modra, tudi ne rjava itd.  Hvala, lep pozdrav, U.

Pozdravljena,

pravzaprav ne vem točno, kaj naj ti odgovorim. Strogo gledano taka ali podobna tunika ni najbolj primerna, ker gre za bolj ležerno oblačilo. Po drugi strani tvoja vloga na maturantskem plesu spet ni tako pomembna, hkrati pa verjamem, da se boš v izbranem topu dobro počutila. Rekla bom takole, presodi sama, morda za mnenje povprašaj maturantko. Če gre za maturanta, mu bo tako ali tako vseeno. 😉

Zdaj pa še nekaj splošnih priporočil za oblačenje, primerno tvojemu tipu postave.

Prav in najpomembnejša stvar je, da linijo povišaš in optično zožaš. To pomeni, da je bolje, da nosiš zgornje in spodnje dele v isti barvi, drugo barvo pa si raje ogrneš. Torej top in hlače npr. v črni, preko pa bolj živahna jopica ali blejzer.

Fino je, da tudi s kroji oblačil poudariš, kar je na tvoji postavi lepega, kakšen kilogram pa skriješ. Pri topih in jopicah ti priporočam, da najdeš kaj asimetrično krojenega ali v kroju na preklop. To postavo vedno polepša in poudari oz. ustvari pas. Prav tako pravilno izbiraj izreze. Nobenega pulija in okroglega izreza tik ob vratu, prosim! Nosi rahle V-izreze (ne preglobokih, da ne razkriješ preveč), zelo dober je tudi širši ladijski izrez ali bolj globok oz. podolgovat izrez.

Spodnji deli naj bodo ravno krojeni, po možnosti pa bolj pogosto obuj čevlje z vsaj malo petke ali polnim podplatom.

Še nazadnje, a nič manj pomembno: dobro izberi svoj nedrček. Če prsi tvoje velikosti niso ustrezno podprte, to ni niti udobno, hkrati pa tvoji postavi to ne naredi nobene usluge. Dober nedrček prave velikosti ti zagotovo od postave optično odvzame vsaj nekaj kilogramov. Če ne veš, kakšnega izbrati in kje kupovati, javi, da ti dam kakšen namig!

Objavljeno v Moja omara. Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*