Peščena ura na poroki

“Pozdravljeni,

sredi avgusta sem povabljena na poroko. Prosim, svetujete mi glede obleke. Sem temnolasta, lasje segajo čez ramena, svetlih oči in svetle polti. Imam precej široke boke in polne prsi. Višina 168 cm in cca 65 kg. Sploh ne vem, v katero smer naj iščem. Doma sicer imam dve obleki, vendar sta črni. Tokrat bi za spremembo imela kar barvnega. Hvala za odgovor!

Liv”

Pozdravljena, Liv,

najprej iskreno opravičilo za pozen odgovor. Sem kar malo zasuta z delom, a čas je, da se lotim tudi stilskih nasvetov! 🙂

Naj najprej pohvalim tvojo odločitev za barvno obleko. Sicer je črna kar pogosta barva na poroki, vseeno pa ni najbolj primerna, vsaj za tiste, ki so bližje mladoporočencema, ne.

Barve, ki bi ustrezale tvojemu tipu, so petrolej, temno modra, pink, zelena in tudi pudrasta. Po tvojem opisu postave sklepam, da imaš postavo v obliki peščene ure, torej ti pristojijo mehke linije, poudarjene prsi in ženstven stil.

Nekaj oblek, ki bi znale biti primerne:

Obleka_Little_Mistress_1 Obleka_ASOS_4 Obleka_ASOS_3Obleka_ASOS_2Obleka_ASOS_1

Zelo primeni se mi zdita sploh prva in tretja. Na prvo obuješ sandalce, lahko tudi z nizko peto, na tretjo pa prav tako ali sandale ali salonarje z malo petke.

Pa še dve:

Obleka_Lipsy_1 Obleka_Next_1Javi, kako se ti kaj zdi, je kaj premiernega, kaj te še zanima … Če si v času, ko si čakala na odgovor, že kaj izbrala, pa tudi sporoči, da skombinirava cel outfit!

Pa lep konec tedna želim! 🙂 Pozdravčki, lenka

____
Foto: ASOS, Next

 

Objavljeno v Moja omara. Naredite si zaznamek.

Peščena ura na poroki komentirano: 4x

 1. Liv pravi:

  Pozdravljeni!
  Hvala vam za odgovor, super ste. Všeč so mi vse obleke. Prva je zelo lepa, pred časom sem poizkusila dolgo krilo, sicer od pasu navzdol, vendar se nekako nisem našla…se mi zdi, da me razširi. Druga in tretja sta čudoviti, zdi se mi, da bi mi pristajali. Tudi zadnja mislim, da bi bila pravšnja, morda v kakšni drugi barvi. Modra je preveč oprijeta…z rdečo bi po mojem mnenju preveč izstopala 🙂 sandale že imam, vendar imajo precej visoko peto, so v taki nežno roza/peščeni barvi. Problem je, da že dve leti in pol nisem nosila tako visokih pet, ker imam doma malčka za katerim moram laufat 🙂 za vsak slučaj si bom kupila še nekaj za preobut. Nekaj luštnih sandalov sem si ogledala v massu. Imate kakšno idejo kje bi kupila obleko, Zara? Sicer dosti naročam prek spleta, ampak tokrat želim probat, ker se ne bi rada zadnji trenutek zafrkavala z vračilom in podobno.
  Kakšna frizura pride v poštev? Imam ravne, goste in precej dolge lase, narediti bi se dalo marsikaj. Nočem tistih dolgočasnih kodrov….kakšna kita pride v poštev al je to že preživeto?

  Hvala vam!

 2. Lenka pravi:

  Živjo,

  me veseli, da ti kaj všeč. Zara ima meni letos sicer fantastično kolekcijo oblek, a zdi se mi, da so morda delane za bolj deške postave. A poskusiti ne škodi!

  Pa poglej še druge ženstvene znamke, C&A, znamke iz Emporiuma, Voegele (npr. http://www.charles-voegele.be/fr/robe-2133128935.html in http://www.charles-voegele.be/fr/robe-2133129567.html).

  Tvoji čevlji bi morali iti na praktično vsako obleko, nekaj za preobuti pa je res nujno!

  Glede kodrov je odločitev res pravilna, nikakor! Modne so razpuščene kite, francoske kite in fige, kite na eno stran, fige vrh glave … Če si srečnica z gostimi lastmi, si lahko privoščiš marsikaj. Npr.

  http://www.cosmopolitan.co.uk/beauty-hair/news/styles/hair-trends-spring-summer-2014?page=2

  http://www.cosmopolitan.co.uk/beauty-hair/news/styles/hair-trends-spring-summer-2014?page=4

  http://www.cosmopolitan.co.uk/beauty-hair/news/styles/hair-trends-spring-summer-2014?page=5

  http://www.cosmopolitan.co.uk/beauty-hair/news/styles/hair-trends-spring-summer-2014?page=8

  http://www.cosmopolitan.co.uk/beauty-hair/news/styles/hair-trends-spring-summer-2014?page=9

  Zelo dobre frizure:

  http://www.bride.ca/wedding-ideas/images/Blog/gellar.jpg

  http://1.bp.blogspot.com/-dqtxyp2QIis/Tp8PKztI3aI/AAAAAAAACUg/9PPnStaxrAE/s1600/hbz-Sophisticated-Braids-And-Twists-Valentino-hair-trends-ss12-de.jpg

  http://4.bp.blogspot.com/_RMM5j0PrdB0/SeSDAGRF0NI/AAAAAAAABHQ/XPxVwyr6hh0/s400/braids+hair+trend2.jpg

  http://media3.onsugar.com/files/2014/01/12/134/n/1922153/018f75bed6825472_462073801_1_.jpg.xxxlarge/i/Amber-Heard.jpg

  http://hairstylesweekly.com/images/2013/01/Pretty-Hairstyles-French-Fringe-Braid.jpg

  lp,lenka

 3. Liv pravi:

  Pozdravljeni,
  hvala vam za odgovor 🙂 včeraj sem na hitro šla po trgovinah in našla tole oblekco: http://www.hm.com/si/product/24642?article=24642-A#article=24642-A
  Kaj menite, je sploh primerna zame? Nekako nisem navajena oblek, nosim namreč samo krila od pasu nazvzdol. Nisem je še kupila.

  Frizure so super, navdušila sem se nad frizuro v drugem linku 🙂
  Hvala!

 4. Lenka pravi:

  Živjo, obleka je simpatična in lepa. Verjetno ti tudi pristoji na postavo. Kako pa kaj barva? Gre na tvoj ton kože ali te naredi preveč bledo? Če je tako, priporočam kak močnejši nakit okoli vratu v bolj inenzivni ali temnejši barvi, pa bo.

  Tudi za izbor čevljev je povsem neproblematična. Priporočam. 🙂

  lp,lenka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*