Karirasto blago za asimetrično jakno

“Stara sem 54 let, visoka 172 cm, težka 60 kg, imam športno postavo (širša ramena, ožje boke, manjše prsi), oblačim se športno elegantno. Želim si športno-elegantno jakno za vsak dan, ali naj bo daljša jakna (mere blaga 240 cm x 160 cm) ali krajša s krilom, ki ga ne bi nikoli nosila skupaj v kompletu (jakno bi nosila s kavbojkami). Imate kakšen predlog?”

blagoPozdravljena,

da te jakna po nepotrebnem ne postara in ne naredi preveč moške postave, daljši kroj odsvetujem. Predlagam, da si omisliš krajšo in asimetrično zadevico, ki naj bo tajlirana in v rahlem princes kroju (oz. z rahlim peplumum). Zapenja naj se nujno na zadrgo, ki naj bo postavljena rahlo diagonalno, da dodatno zoža rame. Rokavi bi bili najboljši 3/4 oz. eventuelno dolgi in taki, da se dajo tudi zavihati. Za zraven pa krilo, ki je lahko kombinirano z istim balgom, za osnovo pa lahko vzameš kaj bolj umirjenega, na primer črn deftin ali kompakten jeans material. Karo blago dodaj v obliki bordure oz. paspule na pasu.

Druga možnost pa je ravno obratna in tudi zelo simpatična: ozko in v stilu pencil skirt karo krilo, ki ti bo na športno postavo z ozkimi boki zelo lepo pristajalo, zraven pa jakna iz enobarvnega materiala (npr. volna, denim ipd.), karo vzorec pa samo v obliki podloge pri ovratniku in/ali našitkov na komolcih.

Tvoja zamisel, da nosiš karo jakno z jeanskom, je super, trenutno pa so zelo aktualni tudi kompleti, zato si skombiniraj tako, da boš lažje in več kombinirala in nosila.

Spodaj nekaj foto navdiha, sicer v črni barvi, a toliko, da si predstavljaš kroj.

lp,lenkajakna-2 jakna-3
krilo-1jakna-5

Objavljeno v Moja omara. Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*