Kam po službena oblačila?

“Živjo,

Do sedaj sem vedno nosila kavbojke in krajša krila. Zaradi službe bi rada preklopila na kaj bolj poslovnega. Zato si imam namen vzeti en dan časa in se posvetiti nakupom v Ljubljani, ki pa je v smislu trgovin ne poznam najbolje. Zato vas prosim za nasvet, kam in katere trgovine naj grem pogledat? Torej rada bi poslovna oblačila, ki bi jih lahko med seboj pokombinirala, super bi bilo, če je v trgovini možno urediti krajšanje izdelkov. Oziroma mi predlagate kakšen drugačen komplet? Velika sem 150 cm, težka 45 kg, hruškaste postave, širša v bokih in stegnih in ozka v predelu prsi.

Hvala.”

Pozdravljena,

pravzaprav imam zate dva nasveta. Prvi se glasi, da se ne osredotoči samo na kostime v smislu strogih kompletov kril in hlač, ampak bodi odprta v smislu kombiniranja stvari tudi malo bolj široko. Npr. lepa jakna, top ali srajca, platnene ali volnene hlače (oz. jeans za prosti čas). Ali obleka in preko jakna ali daljša jopica. Ali ožje hlače in zgoraj čeden pulovrček z lepim nakitom … Možnosti je precej, nikar se ne zapiči preveč v klasiko, da te po nepotrebnem ne postara!

Drugi nasvet pa je glede izbrane trgovine. Tu predlagam dve povsem različni možnosti. Prva je prava, če si pripravljena investirati malo več denarja za kakovostna oblačila, ki bi morala trajati dlje časa. V tem primeru se naroči v Emporium na brezplačno stilistično svetovanje. S stilistko se dogovoriš za termin, kratko opišeš svoje želje in morda tudi finančne zmožnosti, ona pa pripravi že prvi nabor izdelkov. Pomerjaš v privatni svetovalnici, imajo možnost šiviljskih popravkov, včasih so bili osnovni brezplačni, bolj zahtevni pa z doplačilom (kako je zdaj točno, povprašaj). Telefonsko številko za naročanje zagotovo najdeš na njihovi spletni strani.

Druga možnost pa je super, če nisi pripravljena ali zmožna v nakup oblačil vložiti veliko denarja, a potrebuješ korektno poslovno garderobo za to sezono in še za kdaj. V tem primeru poglej v Mano. Trenutno imajo na izbiro veliko ležermih in pa tudi poslovnih oblačil, super jakne s pripadajočimi krili in hlačami ali za samostojno. Kar nekaj bluzic, tudi obleke in jaknice za preko se najdejo, vse po zelo ok cenah, pravzaprav gre za odlično razmerje cena-kakovost. V tem primeru v Ljubljani predlagam, da obiščeš Mana BTC, zelo verjetno pa je kakšna tudi blizu tvojega kraja.

Ali pa obiščeš kakšno Modiano! Tudi dobre, kakovostne stvari, kjer se zagotovo lahko poslovno oblečeš! Ne vem pa, kako je s krajšanjem in podobno … Enako Zara! Super destinacija za solidno, sodobno in privlačno modo. Tudi svetovati znajo dobro, da le “uloviš” dobro svetovalko …

Veliko uspeha in zabave ti želim! Spodaj pa še malo navdiha …

lp,lenka

pisarna-1 pisarna-2 pisarna-3 pisarna-4

 

 

 

Objavljeno v Moja omara. Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*