Dva maturantska plesa na en mah

“Pozdravljeni,

letos imam kar dva maturantska plesa (kot mama in razredničarka). V zadnjem letu sem se zaradi zdravstvenih težav zredila. Visoka sem 170 cm, nosim pa številko 46. Ne maram oblek in zelo visokih pet. Najraje sem v hlačah in tunikah ali dolgih lahkih plaščih. Zelo rada imam enostavne kose, ki jih kombiniram z nenavadnimi rutami in nenavadnimi kosi nakita. Zdaj pa težava. V trgovinah seveda ne najdem nobene lepe tunike moje številke. Prosim za kakšen predlog, kako se naj oblečem, kje naj iščem, ali kakšno fotko, da si dam zašiti. Res vam bom hvaležna, saj sem že kar malo panična.

Hvala in vse dobro v letu 2015!”

Pozdravljena!

Dva maturantska plesa v enem letu pač nista kar tako, a zagotovo boš našla kaj primernega in v čemer se boš dobro počutila. Navajaš samo, da si močnejše postave, ne pa tudi, kakšen je tvoj tip postave – imaš bolj vitek zgornji del in širše boke in zadnjico ali bolj obliko jabolka, kjer so širše rame in večji trebuh, noge pa vitke. Od tipa postave je odvisno marsikaj, seveda tudi to, kakšen kroj obleke ti lahko predlagam.

Za širše boke in zadnjico išči model, ki je spodaj krojen v A-liniji, za postavo v obliki jabolka pa naj bo zgornji del krojen po telesu, pokaži noge, boke pa poudari z všitki, drapiranjem in podobno. Če bi se odločila za obleko namesto tunike, je za tvojo višino fenomenalna asimetrija, ki postavo zoža, jo naredi bolj ženstveno, vitko, pa še zelo modna je.

Če nimaš res dobro preizkušene šivilje, ti odsvetujem, da daješ šivati, saj po vsem vloženem času, trudu in denarju rezultat pogosto ni tak, kot bi si želeli. Slovenske šivilje in moda so povečini žal močno skregane med sabo in se preveč držijo pradavnih zamisli in stila. Vsekakor pa so super, če je treba kakšno oblačilo popraviti, skrajšati, zožati za boljši fit, tu jih je res pametno povprašati za pomoč!

Te dni v trgovine intenzivno prihajajo nove kolekcije. Obvezno obišči trgovino Punt Roma, ki ponuja sodobno špansko modo za močnejše postave po povsem razumni ceni. Ljubljansko Punt Romo najdeš v Emporiumu, Koper ima svojo v Planetu Tuš, Maribor pa tudi eno na Ulici Eve Lovše 1. Splača se ti pogledati še v Marks&Spencer, za denarnici prijazne nakupe pa v Mano, ki zna kdaj presenetiti z lepimi, modnimi in ugodnimi nakupi.

Za konec pa še nekaj navdiha s spleta:

Obleka_ASOS_1 Obleka_XXL_1Obleka_ASOS_2____

Objavljeno v Moja omara. Naredite si zaznamek.

Dva maturantska plesa na en mah komentirano: 2x

  1. Pingback: Tat

    • Pingback: Lenka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*