Dolga obleka za maturantko

“Pozdravljeni,

marca imam maturantski ples in nikakor se ne morem odločiti, kakšno obleko bi imela.

Za spremembo bi rada imela dolgo obleko, vendar dvomim, če mi bo pristajala. Visoka sem 161 cm in sem suhe postave, imam malo širša ramena. Zanima me, kaj bi mi priporočali, da oblečem in kje naj si to kupim. Pa da ni cenovno predrago – obleka do 50 evrov.”

Zdravo, maturantka!

Zelo podpiram tvojo željo po dolgi obleki, ker je modna, poleg tega pa menim, da smo kratkih in (preveč) oprijetih oblek že vsi siti.

Ker imaš širše rame, popazi samo to, da bo obleka imela ali kratke rokave ali naramnice, nikakor pa ne izberi obleke za okoli vratu, ker so rame še dodatno razširi. Če imaš hkrati ožje boke, si na tistem delu lahko privoščiš drapiranje, da malo uravnotežiš postavo in jo narediš bolj ženstveno. Če te skrbi zaradi tvoje telesne višine- pravilo, da nižje ženske ne smejo nositi dolgih oblek, že dolgo ne velja več. Še več: vitke in petite ženske so v maksi oblekah res ljubke in stajliš! Poglej samo čudoviti dvojčici Olsen!

Edina težava, ki jo vidim, je ta, kje boš našla dolgo in dovolj svečano obleko za do 50 evrov. Če bi bila tvoja meja 100 evrov, bi predlagala spletne nakupe, Little Mistress iz Ikone ali morda kako hitro modo, Topshop, Zaro in podobno.

Zdajle morda lahko izkoristiš čas razprodaj in drugih sezonskih popustov in skočiš pogledat, če je kje kaj primernega znižano!

Tudi nekatere spletne trgovine imajo zdaj pametno outlet ponudbo. Če se registriraš na Little Mistress spletni strani, si lahko recimo omisliš spodnjo obleko, ki bi tvojemu tipu postave lepo pristajala in je zaradi zabrisanih vzorcev tudi modna, za slabih 50 funtov plus dostava.

Obleka_Little_Mistress_1
Lahko pa kakšno sicer preprosto in poceni oblekico z dobrimi dodatki in čevlji spremeniš v pravo maturantsko obleko. Na isti način preobraziš tudi stajliš kombinezon! Nekaj primerov spodaj (prvi outfit obleka H&M, ogrlica Outfit.si, drugi outfit obleka H&M, ogrlica choker Outfit.si, tretji outfit kombinezon H&M, ogrlica ASOS, pas ASOS).

Obleka_HM_1 outfit-si-ogrlica-142OG026a
Obleka_HM_2
outfit-si-ogrlica-142OG007aObleka_HM_3

Objavljeno v Moja omara. Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*