Vintage Vikend konec poletja znova presenetil s pestrim dogajanjem

Ljubljana, 31. avgust 2015:

Konec avgusta se je na ploščadi pred Slovenskim etnografskim muzejem odvila Nostalgična sobota, dogodek, ki povezuje ljubitelje romantične nostalgije in vintage kulture. Dogodek se je odvijal pod taktirko projekta Vintage Vikend, ki je ravno v soboto praznoval šesti jubilej. Od njihovega prvega nostalgično obarvanega dogodka je namreč minilo natanko šest let in dekleti neizmerno veseli, da je vintage evforija v Sloveniji po vseh teh letih še vedno močna. “Projekt Vintage Vikend deluje zelo spontano in se z organizacijo nostalgičnih dogodkov odziva povpraševanju publike, zato me še toliko bolj veseli, da je po toliko letih še aktiven,” je povedala vodja projekta Nina Štajner.

vv-1Za enkratno sproščeno vzdušje na dogodku so poskrbele zimzelene melodije, pozno poletno sončno vreme pa je služilo za odlično kuliso. Zanimivo oblečeni obiskovalci so brskali po številnih stojnicah, bogato obloženimi s starinskimi oblekami, čevlji, modnimi dodatki in nakitom. Posebej privlačna je bila stojnica z recikliranimi kosi oblačil, ki so trajnostna, ekološka in unikatna, vintage diva Angie Snow pa je delila prvovrstne stilske nasvete.

vv-2Dogodek je potekal v okviru razstave Moda v gibanju, ki je na ogled v Slovenskem etnografskem muzeju in odstira pogled na italijansko modo med petdesetimi in devetdesetimi leti prejšnjega stoletja ter prikazuje slovenske modne utrinke tega časa.

____
Besedilo: Vintage Vikend, foto: Špela Regulj in Vintage Vikend

Objavljeno v Lifestyle. Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*