Salvatore Ferragamo v Galeriji Emporium

V ponedeljek, 21.oktobra, se je v Galeriji Emporium odvil prav poseben dogodek. Umetnik ene najstarejših in najbolj priznanih modnih hiš na svetu, Salvatore Ferragamo, je prikazal, kako se izdelujejo čevlji, o katerih že skoraj stoletje sanjajo ženske iz vsega sveta. Gostje so lahko na lastne oči opazovali, kako izpod rok izkušenega mojstra nastajajo čisto pravi ženski čevlji po tradicionalni italijanski metodi, ki jo pri izdelavi čevljev v Salvatore Ferragamu uporabljajo še danes. Sledila je pogostitev in ogled kolekcije ženskih torbic in čevljev, jesen/zima 2013.
Salvatore Ferragamo

SALVATORE FERRAGAMO –  GENIJ, KI JE ČEVLJE POVZDIGNIL V PREDMET POŽELENJA VSAKE ŽENSKE

Salvatore Ferragamo je legendarna italijanska blagovna znamka čevljev, torbic in modnih dodatkov ter oblačil za moške in ženske.

Salvatore Ferragamo

Salvatore Ferragamo je svojo prvo trgovinico s čevlji odprl v majhnem italijanskem mestecu Bonito, ko je imel komaj 13 let. Pri petnajstih letih se je odpravil čez lužo, v Kalifornijo, kjer je pričel izdelovati čevlje za hollywoodske zvezde prvih nemih filmov. Da bi izpopolnil svoje znanje, je študiral anatomijo, njegovi čevlji pa so kmalu postali prepoznavni po genialnem designu, vrhunski izdelavi in izrednem udobju. Leta 1937 je Salvatore postal prvi oblikovalec v zgodovini modne industrije, ki je za izdelek prejel pravico do patenta. To so bili čevlji s polnim podplatom, narejenim iz plutovine (angl.: "wedges"), tip čevljev, ki jih ima danes v omari vsaka ženska. Danes ima modna hiša Ferragamo v lasti več kot 350 patentov. V tridesetih in štiridesetih letih so najpomembnejše dame in najbolj vplivni gospodje iz celega sveta pri njem naročali čevlje, narejene po meri. Inovativen design in uporaba nenavadnih materialov, kot so plutovina, rafija, pletenje, ribje usnje, krokodilje in kačje usnje, pa so ga proslavili kot enega največjih umetnikov in genijev modne industrije vseh časov.

Salvatore Ferragamo

Salvatore Ferragamo

Salvatore Ferragamo

PRVI OBLIKOVALEC, KI SO GA PROSLAVILE FILMSKE ZVEZDE

Nad kreacijami Salvatore Ferragama so se navduševale največje zvezde Hollywooda, kot so Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Greta Garbo, Marlene Dietrich, Brigitte Bardot, Sophia Loren, Ingrid Bergman, Ava Gardner, Rita Hayworth in Elizabeth Taylor. Za Audrey Hepburn je oblikoval ikonski čevelj, črno balerinko s trakcem, model čevlja, ki je bil narejen za Marilyn Monroe, pa je še danes del kolekcije Salvatore Ferragamo. Tudi moški čevlji so v Hollywoodu poželi velik uspeh, gospod Ferragamo je namreč oblikoval kavbojske škornje za zvezdnike prvih hollywoodskih westernov.

Salvatore Ferragamo


OD MARILYN DO BRADA IN ANGELINE TER VSE DO ANGLEŠKE KRALJICE …  

Danes na Ferragamove kreacije še vedno prisegajo največji svetovni zvezdniki, kot so Angelina Jolie, Brad Pitt, Jay Z, Justin Timberlake, Bradley Cooper, Lady Gaga,  Rihanna, Madonna, Nicole Kidman, Eva Mendez, Jennifer Aniston, Kate Middleton, Elton John, Reese Witherspoon, že dolga desetletja pa je njegova najzvestejša oboževalka angleška kraljica Elizabeta II.

Objavljeno v Trendi, označeno z , , , , , , , .
Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*