Kdo je Maria Moderna?

Maria Moderna je nova britanska modna blagovna znamka, ustanovljena leta 2010, s sedežem v Londonu.

Maria Moderna predstavlja novo ideologijo, ki nastaja v skladu s trenutnimi svetovnimi spremembami. Označuje žensko novega časa, ki je ves čas aktivna, ima svojo kariero, svoj dom, svojo zasebnost in kljub nenehnemu pomanjkanju časa želi izgledati glamurozno. Glamur je v tem primeru predstavljen sveže in nekonvencionalno. Gre za mešanico klasične elegance starih damskih oblek, praktičnih športnih oblačil in inovativne obdelave tkanin. 

Maria Moderna
Foto: Jana Urbas

Značilnost oblačil Marija Moderna je posebna tehnika obdelave tkanin, imenovana plosko prešivanje. Tehnika je inspirativno vezana na stare tapecirane tkanine, njena posebnost pa je geometrična tekstura, ki je po delih vstavljena v oblačila. Znamko zaznamujejo tudi edinstvene nekontrastne barvne kombinacije in grafični videz.

Maria Moderna vas spremlja doma, v pisarni, na tržnici, na sestankih in ob večernih priložnostih, ko se poigra z oboževalci nenavadnega, drznega glamurja. Vse kreacije so večnamenske.

Kot pravi ustanoviteljica in direktorica modne znamke, Nika Urbas: "Zjutraj se oblecite v katero od čudovitih prešitih malih oblek znamke Maria Moderna, ji čez dan dodajte še kak kos, gibajte se po svoji volji in dovolite noremu tempu življenja, da vas bo zvečer zapeljal na zabavo, na kateri bo vaša obleka spet zasijala v novi luči. To so oblačila, ki delujejo vam v prid 24 ur na dan."

In kaj na to poreče gospodična Maria Moderna?
"Ljubite modo, drage dame, naj bodo oblačila v vaši službi in ne obratno!"

Objavljeno v Trendi, označeno z , , , , , , , , , , , .
Naredite si zaznamek.

Kdo je Maria Moderna? komentirano: 5x

 1. Anonimno pravi:

  A nisem to Maria Moderna na facebooku pri kolegici zasledila že kakšen mesec nazaj?

 2. Anonimno pravi:

  Tale obleka je pa top.

 3. Veliki Voz pravi:

  Mega, ful mi je všeč koncept pa res lepe fotke. Nika Urbas ima očitno zelo dodelano vizijo, Ful nosljive obleke, v tejle bi šla takooooj na dejt, takoj.

 4. Anonimno pravi:

  Joj, meni so pa za prvi dejt čisto preveč take močne, znčajske… Se mi zdi, da i se vsak povprečen tip ustaršil. Treba je torej iskati nepovprečne. 😉

 5. Veliki Voz pravi:

  ja saj pomojem tista, ki ji je všeč Maria Moderna, vsaj po močnem karakterju Urbasove sodeč, itak ne bo šla na dejt s kakšnim povprečnim tipom;) pa tudi, tipi, ki se ustrašijo bejbe, ki nosi posebno a še vedno elegantno oblekico nej kar pri svojih mamicah ostanejo;)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*