Burleska, vedeževanje in smeh

V kavarni Brooklyn v središču Ljubljane je bilo valentinovo malo drugačno. V sklopu Mesečine, meseca vintage zabave, ki jo je pripravil Vintage Vikend, se je odvil večer smeha in burleske. V nabito polnem prostoru je zmanjkovalo stolov za vse žejne smeha, nakupovanja in gole kože.

Vintage Vikend valentinovo

Dogodek se je pričel z nastopom nadobudnih stand-up komikov Vasje Simića, Ive Lačan, Gašperja Berganta pod taktirko maestra komedije Andreja Težaka – Teškya. Ko so se obiskovalci dodobra ogreli s smehom in dnevu primernimi rožnatimi koktajli, je nastopil vrhunec večera – čuten nastop plesalke burleske Viva von Damme. Dekle je v slogu zlate dobe burleske počasi in spretno zlezlo iz glamuroznega kostuma in obiskovalcem pokazala ravno pravšnjo mero golote. Mlada plesalka in diplomantka Akademije za likovno umetnost v Ljubljani, je dejala, da se je z burlesko pričela ukvarjati, ker je ugotovila, da v Sloveniji tovrstna umetnost ne obstaja. Razkrila nam je tudi, da so v zlati dobi burleske nastope deklet vedno spremljali komiki in žonglerji, predstave pa so bile prilagojene publiki – opoldne je bila vsebina primerna družinam, okoli 20 h so se prišli zabavati pari in poslovneži, zadnja predstava pa je bila polnočna burleska z – za tiste čase – škandalozno veliko gole kože. Včerajšnji večer je bil zgolj uvod v nove, še bolj glamurozne nastope Vive von Damme.

Vintage Vikend valentinovo

Po predstavi pa so se obiskovalci zadržali tudi pri vedeževalki Tanji, ki je s pogledom v karte razkrivala kaj prinaša prihodnost in prepričala tudi največje skeptike. V Vintage Vikend kotičku pa je svoj frizerski salon postavila Irina Kysselef, ki je s svojimi spretnimi prsti spreminjala dekleta v prave dame.

Vintage Vikend valentinovo

Besedilo: Tjaša Gračner
Foto: Nina Štajner

Objavljeno v Trendi, označeno z , , .
Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*