V nostalgijo odeto Velenje

Velenje, 14. maj 2012: Ta konec tedna si je Velenje ponovno prislužilo svoj izgubljeni pridevnik "Titovo". Ekipa projekta Vintage Vikend je namreč v soboto, 12. maja, obiskala svoj rojstni kraj in pred klubom eMCe Plac postavila bogato obloženo stojnico ter tako popeljala Velenjčane desetletja v preteklost. K sodelovanju so povabili še dva ljubljanska navdušenca nad večno lepim, Neon Vintage Jewelry in butik Ab Fab in tako poskrbeli za celo paleto lepo ohranjenih oblačil, nakita in modnih dodatkov iz druge roke.

Vintage Vikend Velenje

Velenjčani so bili navdušeni, kar je razveselilo tudi organizatorki, Tjašo Gračner in Nino Štajner, ki sta sklenili projekt Vintage Vikend, ki se je že dodobra prijel v prestolnici, predstaviti tudi širši Sloveniji, začenši s svojim rodnim mestom. Izkoristili sta odprtje 22. Dnevov mladih in kulture, festivala, ki se je razvil ob 25. maju, nekdaj slavljenemu dnevu mladih in rojstnem dnevu Josipa Broza Tita. Ob tej priložnosti sta sklenili tudi v Velenje pripeljati kanček tople nostalgije, ob enem pa sta želeli dogodek čim tesneje vpeti v lokalno skupnost. Tako sta v sodelovanju z mladima velenjskima fotografoma Goranom Petraševićem in Tilyen Mucik pripravili fotografsko razstavo, ki je na ogled v klubu eMCe Plac. Skozi kuliso velenjskih trgov, ulic in parkov, se v spremstvu mičnih mladenk v vintage oblačilih prestavimo v čas razcveta mesta, ki je zraslo na izkopaninah črnega zlata.

Vintage Vikend Velenje

"Kljub majhnim dvomom, kako bo tovrsten dogodek sprejet izven Ljubljane, sva nad odzivom ljudi navdušeni!" pravita organizatorki in zagotavljata, da se bosta v Velenje še vrnili.

Vintage Vikend Velenje

Če ste zamudili Vintage Vikend v Velenju, ne skrbite – naslednji dogodek bo že to soboto, 19. maja v ljubljanskem Parku tabor. Točna napoved tudi jutri na Fashionista.si!

Vintage Vikend Velenje
Vintage Vikend Velenje
Vintage Vikend Velenje

Vintage Vikend Velenje


Vintage Vikend Velenje
Vintage Vikend Velenje
Organizatorki Nina in Tjaša

Besedilo: Tjaša Gračner
Foto: Vintage Vikend in Tilyen Mucik

Objavljeno v Shopping, označeno z , , , , , , , , , , , , , , , .
Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*