Nostalgija za vsakogar

Ljubljana, 26.8.2012: Sobota je dan, ko se sprostimo po napornem delovnem tednu in si privoščimo kanček razvajanja. Mnogi se odpravijo na obalo ali v gore, tisti, ki hrepenijo po čarobnosti preteklih desetletij, pa so se napotili v ljubljanski park Tabor na Nostalgično soboto.

Vintage Vikend

Mesečni dogodek, ki ga družno pripravljata KD prostoRož in Vintage Vikend, je postregel z obilico z nostalgijo navdihnjenega dogajanja. V prijetnem zavetju parka, ki je mimoidoče ščitil pred pripeko poletnega sonca, je zrasla prava majhna tržnica oblačil, modnih dodatkov in nakita, ki jih je poljubil čas, ali spretno predelala roka veščih umetnikov. Ljubiteljem nostalgije so se predstavili Gvant, Zadruga Dobrote, Divas Vintage, Vintage Vikend, Ada Hamza Vintage Goods, 2nd Chance, Ab Fab, KičJeRaj, Klara – trgovina s pozamterijo in lepimi stvarmi iz druge roke in Ema Bavcon.

Vintage Vikend

Kot vedno pa tudi tokrat ni šlo brez bogatega spremljevalnega programa, s katerim so želeli organizatorji pričarati prijetno vzdušje in pripraviti tudi nekaj za obiskovalce, ki poleg nakupovanja, želijo doživeti še nekaj več. Tako je iz Maribora pripotovala umetnica ličenja Dušica Popović, ki jo poznamo tudi pod imenom Čarideja. Pogumne dame je posedla v lepotni studio na prostem in jih polepšala v slogu preteklih desetletij. In katero modno obdobje jo pri njenem delu najbolj navdihuje? "Meni osebno najljubše obdobje so petdeseta in šestdeseta leta prejšnjega stoletja. So olna romantike in brezčasnosti ženske lepote. Zelo zanimiva se mi zdijo tudi sedemdeseta, ko se je tudi v make up-u začela odražati kljubovalnost tedanje družbe. Všeč mi je tudi temačnost tridesetih let, v katerih vidim veliko podobnosti z današnjimi ljubitelji "darkerske " scene. Zame osebno Vintage pomeni tudi izbran stil posameznika in zaradi tega je ta, kakor tudi make up, brez meja in za vsako priložnost."

Vintage Vikend

Za kulturni del dogajanja je poskrbel Radio Študent. V improviziranem studiu so prebirali pisma znamenitih piscev in spregovorili o pisanju pisem nekoč in danes. Tisti, ki so se raje umaknili v svet svoji misli, so ob srkanju Cockte in poslušanju zimzelenih melodij z dobro knjigo v roki posedali v Knjižnici pod krošnjami.

Vintage Vikend

Jesen že trka na vrata in z njo tudi zadnja Nostalgična sobota. Ne zamudite sprehoda po taborski promenadi 8. septembra med 11. in 19. uro.

Vintage Vikend

Vintage Vikend

Vintage Vikend

Vintage Vikend
Vintage Vikend

Vintage Vikend

Vintage Vikend

Pripravila: Tjaša Gračner
Foto: Gregor Rozman in Nina Štajner

Objavljeno v Shopping, označeno z , , , , , , .
Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*