Nakupovanje pod krošnjami

Na vročo soboto je Ljubljana kar vrela od dogajanja, ponovno pa je oživel tudi park Tabor. Na promenadi je v prijetni senci dreves ponovno zrasla tržnica, ki je s svojo ponudbo obiskovalce ponesla nekaj desetletij v preteklost. Na letošnji prvi Nostalgični soboti, ki jo družno pripravljata projekt Vintage Vikend in Zavod ProstoRož, se je predstavilo kar 14 zbirateljev vsega prežetega z zgodbami od nekoč. Svoje omare so odprli: Pri Klari v omari, KičJeRaj, MissVandelej, Divas Vintage, Ema Bavcon, Rojina S vintage, Vintage Galerija, Kostn, Oblačilnica Ljubljana, Moje Tvoje, Vintage sunglasses and frames, Gvant, Retro Ormarko in Vintage Vikend.

Vintage Vikend

Poleg brskanja po babičinih skrinjah so obiskovalci občudovali stara kolesa, ki jih je na ogled postavila ekipa Retro Rats. Vizažistka Verena je poskrbela za ličenje v vintage slogu, mojstrica frizur Irina pa je v improviziranem frizerskem salonu oblikovala umetelne pričeske. Na vroč dan se je prilegla tudi osvežitev, za katero je poskrbela letos šestdesetletna "babica", Cockta. Organizatorki, Nina Štajner in Tjaša Gračner, obljubljata, da bodo tudi letos ljubljanski nostalgiki prišli na svoj račun, in sicer vsako prvo soboto v mesecu, in to vse do septembra.

Vintage Vikend

Konec meseca junija ponovno obiščeta Maribor: "Lani nama je bilo ob obisku štajerske prestolnice tako prijetno, da sva sklenili ponoviti Vintage Kalejdoskop na dvorišču galerije Skrinja. Lani smo med dogodkom posneli tudi celo serijo fotografij, ki jih bomo letos tudi prvič pokazali javnosti. Iskreno povedano, tudi midve jih še nisva videli in se že zelo veseliva razstave!" povesta.

Vintage Vikend

Projekt Vintage Vikend bo v kratkem praznoval četrti rojstni dan, ki ga bosta obeležili z zabavo v slogu Velikega Gatsbya na Dvoru Jezeršek,. "Več boste izvedeli kmalu!" sta skrivnostni dekleti.

Vintage Vikend

Besedilo: Tjaša Gračner
Foto: Nina Štajner

Objavljeno v Shopping, označeno z , , , , , , .
Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

*