Brezplačna nuhalna svetlina

Brezplačna nuhalna svetlina: od kdaj pa to?

Drži. Od aprila 2023 ZZZS zagotavlja storitev brezplačne nuhalne svetline vsem nosečnicam z veljavno kartico ZZZS. Za pregled nuhalne ne potrebujete napotnice svoje_ga ginekologa_inje, ampak samo se samo prijavite na pregled za nuhalno svetlino nekam, kjer izvajalci ponujajo ta skoraj nujen pregled brezplačno. Več info o pregledu nuhalne svetline in drugih pregledih v nosečnosti lahko preberete tule.

Ali za brezplačno nuhalno potrebujem napotnico?

Ne, ZZZS je storitev brezplačnega pregleda nuhalne svetline z zgodnjo morfologijo ploda in dvojnim hormonskim testom uredil tako, da se z veljavno kartico preprosto naročite na pregled k izvajalcu pregledov nuhalne z licenco FMF in to je to. Že leta in leta je med najpriljubljenejšimi izvajalci pregleda nuhalne svetline v Ljubljani in okolici Zdravstveni center Dravlje. Locirani so ob ljubljanski obvoznici, zato so posebej priljubljeni pri nosečnicah iz Ljubljane in okolice, veseli pa bodo naročanja na nuhalno katere koli nosečnice iz vse Slovenije. Še posebej zato, ker imajo poleg možnosti brezplačne nuhalne svetline, licence FMF in prijaznih ginekologov_inj tudi resnično najnovejše ultrazvočne aparate, kar zagotavlja dobro vidljivost pri ultrazvočnem pregledu in približno 80 % zanesljive rezultate.

 

Tudi sicer pregled nuhalne svetline z zgodnjo morfologijo ploda in dvojnim hormonskim testom poda približno 80 % zanesljivo oceno glede najpogostejši trisomij. Še bolj zanesljiv neinvazivni test pa je NIFTY, ki je sicer samoplačniški, opravite pa ga lahko v istem času kot brezplačen pregled nuhalne svetline z zgodnjo morfologijo ploda in dvojnim hormonskim testom.

Brezplačna nuhalna svetlina z dvojnim hormonskim testom, odvzem krvi

Na brezplačno nuhalno se prijavite v ZC Dravlje preko kontaktnega obrazca ali na mail ordinacija@zcd.si. Lahko jih tudi pokličete na 051 336 847. Medicinske sestre v Zdravstvenem centru Dravlje delajo vsak delovnik med 6. in 19. uro. V sodelovanju z ZC Dravlje je tudi nastal tale članek.

Objavljeno v Od tu in tam, označeno z , , , , , .
Naredite si zaznamek.

Comments are closed.