Zeleno krilo za maturantski ples

"Visoka sem 177 cm in imam 66 kg, stara pa sem 47 let. Imam ozke boke in širši pas. Rada nosim obleke oz. krila, ki pokrijejo kolena.

Potrebujem obleko za maturantski ples. Črne in rdeče obleke raje vidim na mladih mautarntkah, sama pa bi oblekla kaj bolj veselega. Zanima me, kaj menite o kombinaciji zelenega krila in rožaste bluze. Se vam zdi takšna oprava primerna za maturantski ples?

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem."

Pozdravljena!

Kombinacija se sliši povsem prava za tako priložnost, sploh, ker so tako močne barve kot rožasti vzorci letos zelo modni. Pazi le, da bo bluza sodobna in ne kak preveč iskren posnetek mode preteklih desetletij. Retro je res in, a na preobrnjen, iskriv in domišljen način, ne v pravi kopiji. 🙂

Postava se sliši kljub trebuhu prav super. Če je krilo morda na bokih še kaj posebej poudarjeno, ima recimo žepke, všitke, je drapirano, pa je sploh krasno, saj bo to oblikovalo tvoje boke in jih naredilo bolj ženstvene.  Poskusi, ali je bolje, da je bluza nošena v krilo ali preko ter morda prepasana s kakšnim tankim pasom. Če se odločiš za pas, je najbolje, da je v eni od barv vzorca na bluzi, lahko pa je kar ozek in zelen. Bo tudi super. Širokega pasu pa ne izbiraj, saj ni pravi za tvojo postavo.

Glede čevljev priporočam dva stila. Ali si bolj pogumna in obuješ salonarje v barvi krila, potem priporočam tudi torbico v enaki zeleni barvi. To bo zelo aktualna in kanček drzna kombinacija.

Druga in bolj varna ter damska izbira pa so salonarji v barvi kože, t.i. nude barve. Lahko so ali na elegantno špičko ali pa spredaj okrogli ali celo odprti, morda celo z odebeljenim podplatom. Slednje boš pri nas lažje dobila, elegantna špička v nude barvi pa bo močno polepšala in podaljšala noge (čeprav je pri tvoji višini to skoraj nepotrebno) ter je bolj v koraku s svetovnimi modnimi smernicami. Torbica naj bo v tem primeru zelena, da se bo krasno ujela z oblačili. Nikakor pa ne kupuj česa takega! Taki "klasični" čevlji, ki to niso, pač močno nosijo pečat nemodnosti in slabega stila, bi pokvarili vso opravo.

Kar se tiče nakita, si lahko brez. Ali pa si preko bluze nadeneš zelo masivno zlato ogrlico, lahko s kakimi kamni.

Masivna ogrlica
Ogrlica 3 Suisses Collection: 34,99 eur

Kot vidiš, je zopet v trendu večja barva usklajenost, ki je tudi nam bolj domača. Tako da se drži ene barve z nevtralnimi dodatki (zlata, kožna), pa bo!

To je približno to. Upam, da smo pomagali in lepo proslavljajte z Gaudeamus Igitur!

Naknadno nam je uporabnica poslala še fotke oprave:

Top

Krilo

Čevlji

Zdaj si lahko opravo še mnogo bolje predstavljam in menim takole: je popolnoma primerna za mamo na maturantskem plesu. Krilo je odličen model za postavo brez bokov, saj le-te horizontalne linije razširijo in poudarijo.  Isto velja za nabran del pri topu spodaj. Vzorec pa super zakrije trebušček, gre torej za odlično izbiro.

Poleg bi jaz kombinirala v črni barvi, ki se pojavi tudi v topu. Zraven bi dala klasično črno jakno in črno torbico ostrih oblik, da bolj sproščeni opravi dodamo malo bolj formalne oblike. Tale torbica od Next je perfektna, ker se po materialu ujame s čevlji. Pri nakitu pa definitivno ostajam pri prejšnjem predlogu – nekaj zlatega in masivnega, da doda malo sijaja za ta poseben večer. 🙂 Ali pa barvastega in sijočega, kot je tale ogrlica od Topshopa.

Objavljeno v Moja omara, označeno z , , , , .
Naredite si zaznamek.

Zeleno krilo za maturantski ples komentirano: 2x

 1. NNN pravi:

  Najlepša hvala za hiter odgovor. Prilagam še slike oblačil in čevljev, ki
  sem jih izbrala, da si boste lažje predstavljali
  Še največ težav sem imela z iskanjem primernih čevljev, saj je zelo težko
  najti moden čevelj v št. 42.

  Veseli me, da je moja kombinacija sprejemljiva za takšno priložnost kot je
  maturantski ples. Malce sem bila v dvomih, če ni vse skupaj preveč
  "vsakdanje". Sama namreč menim, da naj na maturantskem plesu blestijo
  maturantke, mame pa smo lahko malce v ozadju:).

  Še enkrat hvala in uspešno delo še naprej.

  Lep pozdrav,

 2. Lenka pravi:

  Pozdravljena, hvala še za slikice. Dodajam mnenje na koncu! Pozdravi! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*