Svetla polt, okrogel obraz: kakšno ličenje in frizura?

"Imam svetlo polt in svetle lase, trenutno do ramen, zelo goste. Okrogel, poln obraz in rjavozelene oči. Kako naj se naličim, kakšno frizuro mi svetujete?" 

Naria

Na Fashionista.si z veseljem odgovarjamo Nariji, ki je po nasvetu za oblačenje povprašala še po nasvetu za ličenje in frizuro. Naria je sicer poslala tudi svojo fotografijo, ki je seveda ne objavljamo, morda pa kdo najde kaj zase tudi v opisu in spodnem nasvetu.

Naša strokovnjakinja za make-up, Sanela, pravi takole:

"Imate zelo lepo polt in zobe. Ker je polt čista, pravega pudra pravzaprav ne potrebujete, dovolj bo le obarvana krema, ki naredi polt bolj enakomerno in rahlo prekrije rdečico. Tako kremo ima na primer Nivea. Če je še pretemna, se lahko na konici prsta zmeša s kančkom običajne kreme za obraz, da postane še malo lažja in manj obarvana. Če bi se odločili za puder, je lahko zelo redek in malo prekriven, ker močne prekrivnosti pravzaprav ne potrebujete.

Obrvi so okvir obraza, zato bi jim bilo treba posvetiti več pozornosti, da ne bi bile presvetle oz. skoraj neopazne. Barva obrvi mora biti svetlejša od las, a vseeno malo temnejša kot zdaj. Malo bolj izpostavljene obrvi bodo povečale tudi vaše oči, zato bo obraz na pogled manj okrogel. Za obrvi torej ne uporabiti črne barvice ali pretemne senčke, saj boste tako izgledali prestrogo. Posezite po svetlejšem rjavem odtenku barvice.

Oči si lahko kdaj zasenčite z bež oz. rjavkastimi odtenki senčila, uporabite vsaj dve do tri barve. Temnejšo nanesete na spodnji del veke, svetlejšo pa na zgornji del veke. Če niste vešči s čopiči, lahko senčko nanašate tudi s prsti. Obvezno uporabiti maskaro, ki bo vaše trepalnice uvihala in poudarila, Sanela priporoča maskaro 2000 calorie proizvajalca Max Factor. Če le imate čas ali za kakšno priložnost, ko bi želeli biti še posebej urejeni, si trepalnice najprej ukrivite s kodralnikom za trepalnice, saj jih boste tako lepše namazali, vaše oči pa bodo bolj opazne in lepo poudarjene. 

Ustnic ni treba posebej poudarjati. Lahko si omislite brezbarven vazelin ali nežen lip-gloss. Ustrezal bi tudi tanek nanos lip-glossa v nežni brusnični barvi, tak je na primerlip-gloss Maybelline colorsensational gloss stellar berry (360) ali še kaj svetlejšega."

Za izbiro oblačil so rdeči in vijola odtenki prav dobra izbira, posegajte pa tudi po naravnih tonih. Glede na barvo polti bi pristajala karamelna barva las, torej malo temnejša kot sedaj, a svetlejša kot rjava. Morda izberete barvo kot Audrina iz The Hills s prve fotografije, ki ima tudi podobno okroglo obliko obraza.

Pri frizuri za okrogel obraz je pomembno, da je dolžina las daljša od brade. Krajše frizure namreč okroglo obliko še poudarijo. Izogibati se je potrebno prečki na sredini, saj to dodatno poudari lička in okrogline. Tudi popolnoma ravni lasje niso najbolj primerni, bolje je v poštev vzeti naravne kodre, kolikor jih pač je. Pametna izbira je torej prečka na strani in lasje, ki padejo preko obraza oz. enega očesa, saj to podaljša linijo. Lasje naj bodo gostejši na vrhu glave in redkeje striženi okoli ušes in ličnic, saj je tam obraz najširši. Za navdih, kakšno frizuro izbrati, je tu nekaj zvezdnic z okroglo obliko obraza: Kristen Dunst, Cameron Diaz, Kelly Osbourne. Predlagam, da preizkusite četrto frizuro, torej lase, dolžine do ramen, malo zavihane navznoter, prečko na strani s fru-frujem, ki postrani pade na čelo.

Objavljeno v Moja omara, označeno z , , , , , , , , , , .
Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*