Kako naj kombiniram oranžno, rdečo in črno?

"Stara sem 22 let, visoka 161 cm in imam 53 kg. Imam droben zgornji del telesa in malo bolj okrogel del okoli zadnjice in stegen. Imam dolge kostanjevo rjave lase, pristrižene naravnost, in raven frufru, ki sega ravno do spodnjega roba obrvi. 

Oblačim se bolj športno (kavbojke, majčke), a želim vedno malo bolj izpopolniti svoj izgled z dodatki (šali, rute, masivne ogrlice, lasne sponke, broške…), ki jih ustvarjam večinoma sama. Obute imam po navadi piščančke ali allstarke. 

Zanima me, kakšne barve naj kombiniram, da bojo pristajale skupaj. Rada nosim rdečo, oranžno, črno, sploh pa ne maram roza in vijolične. Druge barve pa se tudi najdejo v moji omari. Kakšen kroj hlač bi mi svetovali, kaj naj oblečem zraven? 

Pozdravljena, 

barve so res zanimiva stvar. Po eni strani se je treba ozirati na to, kaj človeku pristoji, po drugi strani rade pogledamo, kaj je modno, všeč pa so nam po možnosti čisto tretje. 😉 

Tvoj stil se zdi čisto simpatičen in mladosten. Je precej osnoven, tako da je fino, da ga popestriš s kakšnimi dodatki. Morda bi lahko za pomlad delala na tem, da poleg majic nosiš še kako srajco, bluzo ali top, morda celo obleko! Tudi na to danes z lahkoto obuješ tvojo priljubljeno obutev, sploh če bo obleka v rahlo grunge stilu

Kar se tiče kombiniranja barv, je trenutno precej aktualno nositi ton na ton, torej eno barvo od glave do pet, lahko pa v različnih odtenkih. Črna je seveda pri tem najbolj neproblematična barva, saj to ni videti nič kaj šokantno. Svetujem le, da kombiniraš črno v različnih teksturah, na primer usnjene legice, pleten pulover, volnena jakna. Preveč enakega materiala v črni barvi je samo temačno in nadležno. Tvoji drugi priljubljeni barvi, oranžna in rdeča, pa nista tako enostavni, če ju želiš nositi od glave do pet. Morda bi zadeva šla, če b na primer kombinirala rahlo sprane odtenke pri jeansu (barvast je moden in lahko dosegljiv, najdeš ga povsod), zgoraj pa kak pleten pulover, lahko na primer z vzorčasto srajco spodaj.

Na splošno je barve najboljše kombinirati s pomočjo barvnega kolesa. Lahko bi ti tudi jaz opisovala, a v temle članku je vse tako nazorno in preprosto opisano, da se boš z lahkoto znašla.

Barvno kolo

Če povzamem: 

– kombiniraš barve, ki so druga poleg druge za harmoničen efekt, 
– kombiniraš barve, ki med sabo tvorijo kot 90 stopinj,

– kombiniraš nasprotne barve (malo bolj opazno, na primer rdeča in zelena ali oranžna in modra),
– kombiniraš tri barve, ki sestavljajo črko T. 

Črna, siva, rjava in bela se lahko nosijo praktično z vsem. 

Kar se tiče tvoje postave, se za tak hruškast tip telesa običajno priporočajo širše ali zvončaste hlače. No, jaz nisem med zagovorniki tega, vsaj ne za tako mlado dekle. Predlagam, da raje investiraš v dober oprijet jeans. Ni treba, da je popolnoma popet, lahko gre malo bolj nalahno. Če boš dobro uravnotežila zgornji del in ga poudarila z nakiti, šali ipd., kar gotovo znaš, malo širši boki ne bodo noben problem. 🙂
 
Uživaj! 
Objavljeno v Moja omara, označeno z , , .
Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*