Kaj naj oblečem v službo po porodniškem dopustu?

"Lahko še jaz prosim za nasvet?
Stara sem 30 let, po 2 porodniških jeseni začnem z novo službo, omara pa je prazna. Za službo večinoma ne rabim svoje obleke, imam službeno. Potem pa so še razna predavanja, seminarji, sestanki, večerni dogodki in rabim kaj primernega.

Kateri so osnovni kosi, ki jih rabim v svoji omari? V trgovinah preizkušam razne kostime, pa mi to enostavno ne paše. Kaj naj oblečem, da je elegantno, pa vendrar mladostno? Glede postave pa 170 cm in 60 kg, bi rekla, da skladna postava, nimam nekih posebnosti ali odstopanj.

Kakšen nasvet, prosim 🙂

Prazna omara"

Živjo,

pri tridesetih letih pa res ni potrebe po kostimih. Razen, če si ministrica ali pa direktorica ogromnega podjetja. 😉

Osnovni kosi torej:

  • definitivno obleka ali dve,
  • za preko (in tudi za na hlače) kakšna jakna,
  • lepa in tanka pletena jopica ali dve (za preko obleke),
  • nekaj bluz ali srajc; pa ne tipičnih pisarniških zadev, ampak nekaj pikico bolj modnega,
  • ravno krojene svetle (če postava dopušča) ali/in temne hlače (če je treba kaj skriti),
  • top ali dva, ki ju lahko nosiš s hlačami in blejzerjem,
  • eno krilo v kroju, ki ti ustreza,
  • trenč plašč,
  • dnevna in večerna torbica.

Hm … Od oblek res nujno morda to. Lahko še raven temen jeans, če ga smeš kdaj obleči. Zraven pa seveda ne bombažna majica, ampak ena od bluz ali pa top z blejzerjem.

Zdaj pa k slikam. Glede na to, da imaš popolnoma neproblematično postavo, se ti skoraj ni treba obremenjevati s tem, kateri model kakšnega kosa oblačila ti bo ustrezal.

Predlagam torej eno klasično obleko, eno malo bolj zabavno, eno kratko in tajlirano jakno, en bolj moški blejzer, ene ravne hlače in ene z všitki, eno bolj zanimivo bluzico in eno bolj čistih linij. Pri barvah sem se osredotočila na tako osnovne, črno, belo, bež, pudrasto, da skoraj vse kose lahko kombiniraš med sabo.

Obleka 3 Suisses   Obleka 3 Suisses
Obleka 3 Suisses Votre mode: 59,90 eur   Obleka 3 Suisses Votre mode: 59,90 eur
Jopa 3 Suisses   Jopa 3 Suisses
Jopa 3 Suisses Premium: 55 eur   Jopa 3 Suisses Premium: 55 eur
Bluza 3 Suisses   Bluza 3 Suisses
Bluza 3 Suisses Votre Mode: 34,90 eur   Bluza 3 Suisses American Retro: 175 eur, tudi v šampanj barvi
Jakna 3 Suisses   Jakna 3 Suisses
Jakna 3 Suisses: 89,90 eur – išči podobno črno   Jakna 3 Suisses Votre Mode: 69,90 eur
Top 3 Suisses   Top 3 Suisses
Top 3 Suisses Premium Collection: 49 eur   Top 3 Suisses Premium Collection: 29 eur
Krilo 3 Suisses   Krilo 3 Suisses
Krilo 3 Suisses Votre Mode: 39,90 eur – tudi v črni barvi   Krilo 3 Suisses Votre Mode: 39,90 eur
Hlače 3 Suisses   Hlače 3 Suisses
Hlače 3 Suisses Collection: 45,00 eur   Hlače 3 Suisses Collection: 39,90 eur
Plasc 3 Suisses   Plasc 3 Suisses
Trenč plašč 3 Suisses Premium: 119 eur   Plašč 3 Suisses Votre Mode: 109,90 eur

Namesto predlagane črne obleke lahko izbereš tudi kateri koli drugi klasični kroj črne obleke, namesto pisane pa tudi kaj drugega, malo bolj zanimivega, na primer na preklop ali v posebnem kroju.

Skoraj vsa zgornja oblačila lahko prosto kombiniraš med sabo. Preko obleke oblečeš jakno ali jopo. Zatlačeno v krilo ali hlače nosiš top ali bluzo, preko pa zopet jakno ali jopico. Če pustiš jopico zapeto in jo prepasaš s tankim in elegantnim pasom, jo lahko oblečeš tudi samostojno na krilo. Preko vseh oblačil pristoji trenč plašč. Če se kakšen dan odločiš za jeans, izberi nespranega in ravno krojenega, zraven oblečeš top ali bluzo in jakno ali pa navaden bombažen top in jopico, če gre še za bolj sproščen dan.

Priporočam, da si omisliš navadno črno torbo za vsak dan in pisemsko črno ali bež torbo za bolj večerne zadeve. Ta pisemska torba je lahko tudi malo večja, da ne boš imela težav, kam vse pospraviti. Za poslovne sestanke pa obvezno aktovko, ki je lahko tudi v konjak barvi.

Pri čevljih pa predlagam, da nosiš črne in nude salonarje, lahko tudi bolj klasične, za šibanje okoli pa si omisliš kakovostne črne balerinke, ki prav tako pristojijo na prav vsako oblačilo zgoraj. Isto seveda velja za klasične salonarje. Če pa bi rada tudi v petah kdaj udobno hodila, si privošči še črne čevlje s polno peto, ki naj bo dovolj stabilna. To so v poslovnem svetu še dovoljeni čevlji za vsakdanje opravke, ki imajo pravo mero stila in udobja.

Seveda za začetek ni treba tako na široko nakupovati, po en artikel od vsakega para bo čisto dovolj. Začneš pri eni obleki, enih hlačah, eni jakni, topu in krilu, potem pa dokupuješ. Iz oblačil, predlaganih zgoraj, tako lahko sestaviš veliko število oprav, ki so modne, službi primerne in se preprosto nosijo. Prav tako lahko kasneje dokupuješ bolj posebne kose, zanimive barve in podobno. 

Če imaš še kakšno vprašanje ali ti kaj ne ustreza, pa se le oglasi! Lep dan!

Objavljeno v Moja omara, označeno z , , , , , .
Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*