Retrospektiva: Sašo Radovič

Optimistični duh in številna družbena gibanja so prevevala konec osemdesetih let in začetek devetdesetih. Čeprav se slovenski šiviljski industriji že takrat ni dobro pisalo, so na sceno prihajali mladi upi s svežimi zamislimi in razmišljanji, bližje evropskemu prostoru kot pa tistemu, iz katerega smo odhajali.

V tistem času je kot maneken na slovensko modno sceno vstopil tudi Sašo Radovič, ki je kasneje svoje zanimanje preusmeril v urednikovanje modnih publikacij in organizacijo modnih dogodkov.

Sašo Radovič
Sašo Radovič, foto: Matjaž Banič

Sašo Radovič je bil močno vpet v slovensko modno novinarstvo kot kreativni vodja revije Modna in D. Njegova zasluga je organizacija prvega slovenskega tedna mode, BMW Fashion & art week.

Drive-in
BMW Fashion & art week – day 3

 In kakor z novim letom po svetu med facebook generacijo vre, tako pod površjem zopet brbota tudi v slovenskem modnem svetu. Ne naglas, a zagotovo prihajajo spremembe, novi projekti in tehnični napredek.

Za vsem tem stojijo znana in ugledna imena s Sašom Radovičem na čelu. Ker kaže, da bomo videli doslej še nevideno, se do razjasnitve modne zarote pozabavajmo z retrospektivo Radovičevih del.

Radovič, Antolovič
Foto: Mimi Antolovič
Radovič, Antolovič
Foto: Mimi Antolovič

"Nisem in ne želim biti javna osebnost, čeprav je moje ime morda znano." (Sašo Radovič)

Radovič, Hes
Foto: Saša Hes

Radovič, Hes
Foto: Saša Hes

"Duh časa je zame nekaj samoumevnega. Ne lovim ga, ker ga živim." (Sašo Radovič)

Radovič, Hes
Foto: Saša Hes

Radovič, Rebolj
Foto: Aljoša Rebolj

"Reciklaža je tisti kreativni proces, ki je zagotovo bolj ustvarjalen, saj vedno prinese nove vsebine starim originalom." (Sašo Radovič)

Radovič, Rebolj
Foto: Aljoša Rebolj

Radovič, Rebolj
Foto: Aljoša Rebolj

"Dokler se znotraj našega prostora o modi ne bo pisalo in pogovarjalo dovolj strokovno in razgledano, toliko časa bomo našo zgodbo težko učinkovito prodali svetu." (Sašo Radovič)

Radovič, Rebolj
Foto: Aljoša Rebolj

Radovič, Rebolj
Foto: Aljoša Rebolj

"Trenutno se v našem prostoru res vsakdo lahko ukvarja prav z vsem. Moda je seveda posledično ena največjih žrtev take lahkomiselne ideologije." (Sašo Radovič)

Radovič, Rebolj
Foto: Aljoša Rebolj

Radovič, Rebolj
Foto: Aljoša Rebolj

"Potrebujemo izobražene in razgledane ljudi, ki bodo usmerjali slovenski modni tok." (Sašo Radovič)

Radovič, Rebolj
Foto: Aljoša Rebolj
Sašo Radovič – DVD mix

Objavljeno v Lifestyle, označeno z , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Naredite si zaznamek.

Retrospektiva: Sašo Radovič komentirano: 11x

 1. Anonimno pravi:

  very nice.

 2. SelMa pravi:

  Radovič ima prav. V medijih je toliko ukvarjanja predvsem s slabo stranjo slo mode in modnih wannabejih, da pozabimo, da ima tudi fashion pri nas kakovostno vsebino in obraze, ki vejo, kaj delajo. Žalostno… Isto je s slo glasbo. Veliko kakovostnih izvajalcev, ki se izgubijo v poplavi poslušanja in še bolj gledanja šunda.

 3. Katja pravi:

  Ni veliko ljudi v Sloveniji, ki vejo kaj delajo in imajo tako močno vizijo za določene stvrai! Hvala bogu je Sašo Radovič eden tistih, ki ima kar lepo število kvalitetnih stvari za pokazati…

 4. milla pravi:

  No pa sem res v pricakovanju, kaj bo naslednji projekt…

 5. veliki voz pravi:

  i love sašo radovič.
  kako fantastičen opus, uauuuuu!
  obožujem editorial z bobni, spomnim se ga iz preteklosti, pa bmw fashion week! samo upamo lahko na spremembe-slo scena jih potrebuje!

 6. love katia pravi:

  jaz pa ne vem zakaj tudi na naši sceni nimamo več kritičnih ljudi? zgodi se revija pa vsi hvalijo. v resnici se pa v tujini še obregnili ne bi. Radovič, eden redkih, ki OBVLADAJO<3 <3

 7. scenadogaa pravi:

  se strinjam z izjavo o recikliranju. premalo se izpostavlja, da je vse ena reciklaža…zadnja leta vse modne znamke reciklirajo same sebe

 8. petra molk pravi:

  bravo, odličen, hudo zanimiv članek! go fashionista!

 9. sash pravi:

  dobr zgleda radovič, vsakič boljš! Can I ask you for a date, Mr. Chic

 10. luky pravi:

  prepoznaven stil, takoj zaštekaš, da je delal Sašo… ni easy narediti vsakič neki novga in se obdržat svoj stil. Totalen profi

 11. irenne pravi:

  hodim na srednjo oblikovno in bi dala vseeee, da bi lahko spoznale slovenske kralje modne scene…Radovič, Urbas, Grošelj, Garevski… upam, da bom nekoč prišla v modne kroge, obožujem vs!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*