Nagrade za vizualno ustvarjalnost – trend

V Kristalni palači so včeraj zvečer pod taktirko Jožice Brodarič podelili že enajste nagrade trend za vizualno ustvarjalnost.

Meta HočevarFoto: BoBo  

Prejemniki nagrad so  Alan Hranitelj za kostumografijo akrobatske opere Zarkana gledališča Cirque de Soleil, Ajdin Bašić za oblikovanje tiskovin in publikacij Mladine, Škuca in Radia Študent, Jasmina Cibic za razstavo Objekt spektakla v Galeriji Škuc in arhitekturni biro Dekleva Gregorič za naselje hiš na Perovem in družinsko hišo na Havajih.
 
Tina Gregorič iz biroja Dekleva Gregorič je poudarila, kako pomembno je ne le imeti  dobre zamisli in znanja oblikovanja, ampak da mora za dobrim oblikovanjem vselej stati dober naročnik, ki prepozna vrednost vizualnega. Povedala, je, da je pri risanju hiše na Havajih cenila to, da se je naročnik zavedal, da je tudi za gradnjo družinske hiše potreben arhitekt.

Trend za življenjsko delo je letos dobila scenografka, kostumografka, režiserka in pedagoginja Meta Hočevar, ki je, kot je v svojem govoru dejal britanski veleposlanik Andrew Page, na novo začrtala meje slovenske gledališke umetnosti. 

 

V pozdravnem govoru je Jožica Brodarič, ustanoviteljica nagrad trend, poudarila, da se za nagrado trend ne moreš prijaviti, temveč te mora strokovna žirija sama opaziti in prepoznati kot vrednega nagrajenca, kar naredi nagrade sicer subjektivne, a toliko bolj vredne. 

Objavljeno v Lifestyle, označeno z , , , , , , , , , , , , , , , .
Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*