Brick Lane

Med potepanjem po Londonu nikakor ne smete izpustiti bangladeške četrti Brick Lane. Najbolje jo je obiskati v nedeljo dopoldne, ko je tam odprta velikanska tržnica vintage oblačil. 

Na Brick Lanu pa tudi druge dni v tednu Brick Lane street stylevlada prav posebno vzdušje, zato je priljubljen kraj za druženje mladih umetnikov, ki svoj boemski duh širijo tudi med vse ostale obiskovalce. Vsem je skupno izražanje njihove individualnosti z nepredvidljivimi kombinacijami oblačil in odštekanim stilom.  Pri iskanju unikatnih starinskih modnih dodatkov in oblačil bodite pripravljeni čakati za vstop v najbolj oblegane vintage markete tudi po več kot pol ure.

Po nakupovanju se lahko odpravite na kosilo v kakšno od številnih indijskih restavracij in poskusite znameniti curry. Če vas zanima umetnost, obiščite tudi kakšno od tamkajšnjih galerij, navdušenci nad street artom pa si v eni od stranskih uličic lahko ogledate zares edinstvene grafite.

Živahno dogajanje na Brick Lanu pa ne zamre niti v večernih urah, ko se tam odvijajo različni koncerti alternativne glasbe.

V galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov z nedavnega pohajkovanja po Brick Lanu. Street style londonskih ulic vas bo morda navdihnil za kakšnega od vaših bodočih outfitov.

Brick Lane ulična moda   Brick Lane ulična moda

Posebej bodite pozorni na rjave usnjene aktovke, ki so v Veliki Britaniji pravi modni hit in vintage oblekice ter razvlečene puloverje, ki jih Angležinje nosijo zgolj čez tanke črne najloke. Za vse te kose pa vam ni treba obiskati tržnice na Brick Lanu, ampak se lahko zatečete kar v omaro svoje babice.

Tekst in foto: Maja Jeretina

Objavljeno v Lifestyle, označeno z , , , , , , , , .
Naredite si zaznamek.

Brick Lane komentirano: 1x

  1. Anonimno pravi:

    London je zakon!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*