Kategorija: Lifestyle

Izberi računalniške storitve za mala in srednja podjetja

Ste malo ali srednje podjetje? Vas zanima, kako računalniško organizirati delo, da bo prav za vse? Računalniški servis TRISTO uredi vse!

Si v pisarni želite, da bi:

  • lahko vsi dostopali do nekaterih datotek
  • do drugih pa le določeni
  • imeli zaposleni svoje omrežje
  • obiskovalci pa od tega ločeno omrežje
  • vsi tiskali na en tiskalnik
  • varno delali od doma
  • imeli v podjetju računalnike in prenosnike zaščitene pred virusi
Računalniške storitve za mala in srednja podjetja
Računalniški servis TRISTO
Računalniške storitve oz. IT storitve za mala in srednje velika podjetja

Računalniško podjetje TRISTO d.o.o. iz Domžal je odlična izbira za računalniške storitve oz. IT storitve za mala in srednja podjetja. TRISTO d.o.o. ima dolgoletne izkušnje:

– v opremi pisarn, trgovin,
– vzpostavitvi omrežij,
– vzpostavitvi VPN-dostopov,
– prodaji, inštaliranju in servisiranju strojne in programske računalniške opreme.

Računalništvo TRISTO d.o.o poskrbi za mala in srednja podjetja, je pa tudi specializirano za računalniško podporo računovodskim podjetjem in odvetniškim pisarnam. V računovodstvu in odvetništvu je posebno pomembno, da je računalniška podpora dobro uvedena, certifikati ustrezno nameščeni in da se računalniški servis tudi hitro odziva.

Pokličite računalniški servis TRISTO na telefonsko številko 01/ 5550 300, jim pišite preko kontaktnega obrazca ali jih obiščite v Domžalah na Ljubljanski 90 (kompleks blokov SPB, nasproti domžalskega CSD-ja).

Objavljeno v Lifestyle | Dodaj komentar

Citypark osrečil 52 otrok iz socialno ogroženih družin

52 otrok iz socialno ogroženih družin je decembra osrečil Božiček. Prinesel jim je darila, ki so jih ves mesec v božičkovo tovarno daril prispevali obiskovalci največjega nakupovalnega središča pri nas Cityparka.

Citypark je letos v ospredje postavil otroka. Poleti so obnavljali šolska igrišča, zimski čas pa namenjajo osrečevanju otrok, še posebej tistih iz socialno šibkih družin.

»Videti nasmeh na otrokovem obrazu zaradi tako preproste geste, kot je nakup skromnega darila, ki otroku pomeni več, kot si lahko prestavljamo, je neprecenljivo. In prav to je smisel teh praznikov. To je smisel dobrodelnosti. Otroci so naše največje bogastvo. Naj tako ostane tudi v prihodnje. Za to se bomo v Cityparku trudili tudi v prihodnjem letu. To je naša novoletna zaobljuba,« je iskreno povedal Toni Pugelj, direktor Cityparka.

Skupaj z Zvezo prijateljev Mladine Ljubljana Moste – Polje so organizirali v decembru čisto pravo božičkovo tovarno daril, ki je delovala s sporočilom »Lepo je dobiti, še lepše podariti«. V tovarni daril so postavili božičkovo smrečico želja, ki so jo krasile želje 52 otrok iz socialno šibkih družin, ki jih božiček redkeje obišče.

Obiskovalci nakupovalnega središča so tako lahko izbirali med otrokovimi okraski na smrečici z zapisano božično željo in v eni od 125 trgovin in lokalov opravili nakup, darilo pustili v božičkovem košu in se s svojo gesto vpisali na seznam dobrodelnih.

»Veseli nas, da je Citypark vsem 52 otrokom izpolnil željo in jim s tem polepšal praznike. Darila bodo prejeli starši otrok in jih otrokom podarili doma. Tem otrokom to res veliko pomeni, saj bi sicer ostali brez daril,« je ganjeno povedala sekretarka Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje Tanja Petek.

CP-1___
Foto: Robert Krumpak

Objavljeno v Lifestyle | Dodaj komentar

Vintage Vikend konec poletja znova presenetil s pestrim dogajanjem

Ljubljana, 31. avgust 2015:

Konec avgusta se je na ploščadi pred Slovenskim etnografskim muzejem odvila Nostalgična sobota, dogodek, ki povezuje ljubitelje romantične nostalgije in vintage kulture. Dogodek se je odvijal pod taktirko projekta Vintage Vikend, ki je ravno v soboto praznoval šesti jubilej. Od njihovega prvega nostalgično obarvanega dogodka je namreč minilo natanko šest let in dekleti neizmerno veseli, da je vintage evforija v Sloveniji po vseh teh letih še vedno močna. “Projekt Vintage Vikend deluje zelo spontano in se z organizacijo nostalgičnih dogodkov odziva povpraševanju publike, zato me še toliko bolj veseli, da je po toliko letih še aktiven,” je povedala vodja projekta Nina Štajner.

vv-1Za enkratno sproščeno vzdušje na dogodku so poskrbele zimzelene melodije, pozno poletno sončno vreme pa je služilo za odlično kuliso. Zanimivo oblečeni obiskovalci so brskali po številnih stojnicah, bogato obloženimi s starinskimi oblekami, čevlji, modnimi dodatki in nakitom. Posebej privlačna je bila stojnica z recikliranimi kosi oblačil, ki so trajnostna, ekološka in unikatna, vintage diva Angie Snow pa je delila prvovrstne stilske nasvete.

vv-2Dogodek je potekal v okviru razstave Moda v gibanju, ki je na ogled v Slovenskem etnografskem muzeju in odstira pogled na italijansko modo med petdesetimi in devetdesetimi leti prejšnjega stoletja ter prikazuje slovenske modne utrinke tega časa.

____
Besedilo: Vintage Vikend, foto: Špela Regulj in Vintage Vikend

Objavljeno v Lifestyle | Dodaj komentar

Zadnji letošnji nostalgično-umetniški sejem

Prve jesenske sapice napovedujejo prihod nove modne sezone in kar kličejo po osvežitvi garderobe. Zavod ProstoRož vas v sodelovanju z Vintage Vikendom in Umetniškim sejmom park Tabor z največjim veseljem vabi v park Tabor na zadnji letošnji nostalgično-umetniški sejem v soboto, 30. avgusta, med 10. in 18. uro.

Vintage_Vikend_2014_08 Tokratni sejem bo zaznamoval okrogli jubilej znamke Vintage Vikend, ki je v Slovenji prva zanetila vintage evforijo. Od njihovega prvega nostalgično obarvanega dogodka je namreč minilo natanko pet let. Obletnico bodo proslavili, kot se spodobi; z zabavo in retrospektivno razstavo. Za veselo vzdušje bodo poskrbele vesele zimzelene melodije, obiskovalce pa bodo pockrljali tudi s torto, limonado in šampanjcem.

Dogodek bo ponovno združil slovenske kreativce ter vintage ponudnike in tako poskrbel za kar se da pestro dogajanje.  Obiskovalci bodo lahko brskali med čudovito okrašenimi stojnicami mladih lokalnih ustvarjalcev, ki bodo razstavili svoje unikatne izdelke, jih predstavili mimoidočim in z njimi (in med seboj) delili svoje izkušnje in znanje.
V senci krošenj se bo čas odvrtel nazaj, za kar bo poskrbela pestra ponudba oblačil, nakita ter modnih dodatkov iz druge roke, ki jih bodo na ogled postavili vintage ponudniki: Miss Vandelej / Irina Kysselef / Valking / Kredenca / Vintage Vikend / Vintage sunglasses and frames / Vintage Getaway /  Mellow Moose Station / 1st hand warehouse / EGP / 2nd chance / Stara roba nova raba / Tralala vintage.

Objavljeno v Lifestyle | Dodaj komentar

“Kako postati manekenka?”

“Živjo! Stara sem 15 let in želim si postati model/manekenka. Nikjer se še nisem poskusila v tem, želela bi pa slišati kakšen nasvet z manekenstvom v Sloveniji in manekenstvu na splošno. Če mogoče veste kaj o tem, bi bila vesela kakšnega nasveta.
Visoka sem 1,80 m in imam 63 kg.”

Pozdravljena!

S to stranjo modnega posla se pri Fashionista.si ne ukvarjamo, zato o tem tudi ne morem ponuditi korektnih informacij. Podajam pa dva kontakta tistih, ki s tem se ukvarjajo in imajo zate verjetno tudi kak dober nasvet.

Prvi so pri Fashion campu, ki organizirajo poletno šolo manekenstva, druga pa je kolegica Duška z njeno agencijo Tae Morei, ki ponuja tudi možnost, da postaneš manekenka za en dan.

Upam, da ti bodo lahko podali kakšno uporabno informacijo!

Objavljeno v Lifestyle | Dodaj komentar

Umetnine in nostalgija v senci krošenj parka Tabor

 

Ljubljana, 8. junij 2014: Prejšnjo soboto se je v parku Tabor v Ljubljani odvil nostalgično-umetniški sejem, na katerem so prvič na naših tleh združili moči slovenski vintage ponudniki in ustvarjalci unikatnih izdelkov. Povezovanje se je izkazalo za plodovito, saj je v park privabilo izredno pestro množico obiskovalcev. Več kot trideset mladih ustvarjalcev je na ogled postavilo svoje unikatne izdelke in z mimoidočimi delilo svoj pogled na svet. V senci krošenj je bilo prijetno hladno, čas pa se je odvrtel v preteklost s pomočjo pestre ponudbe oblačil, nakita, modnih dodatkov in pohištva iz druge roke. Ekipa Frachella Street Style Culture je v fotografski objektiv lovila najzanimivejše oblečene obiskovalce, ki so se med brskanjem po stojnicah zavrteli v ritmu zimzelenih melodij, okrepčali z eksotičnim sušijem, gospodične pa so se lahko prepustile spretnim rokam mojstrici ličenja Maši Grögl.

Vintage_Vikend_1

Sejem je potekal pod taktirko ekipe Vintage Vikend, ki je tokrat združila moči z društvom ProstoRož in vodjo Umetniškega sejma park Tabor, Tjašo Mavrič. Za Vintage Vikend je bil to prvi projekt po skoraj šestih mesecih mirovanja. »Lansko sezono smo organizirali po en dogodek na mesec, zato je zanimanje publike nekoliko padlo. Letos smo se odločili zmanjšati število sejmov, naslednji se bo tako odvil šele konec meseca avgusta. Prednost želimo dati kvaliteti in ne kvantiteti ponudbe,« pravi vodja projekta Vintage Vikend, Nina Štajner.

Vintage_Vikend_2 Vintage_Vikend_3____
Besedilo: Vintage Vikend
Fotografije: Vintage Vikend

 

 

Objavljeno v Lifestyle | Dodaj komentar

Vintage Vikend po letu odsotnosti zopet vabi v park Tabor

Prvi poletni sončni žarki kličejo po osvežitvi garderobe in tako vas Vintage Vikend po skoraj letu dni odsotnosti v sodelovanju z zavodom ProstoRož in Umetniškim sejmom park Tabor vabi v park Tabor na prvi letošnji nostalgično-umetniški sejem. Dogodek bo prvič združil slovenske kreativce in vintage ponudnike in tako poskrbel za karseda pestro dogajanje.

V senci krošenj se bo čas odvrtel nazaj, za kar bo poskrbela pestra ponudba oblačil, nakita ter modnih dodatkov iz druge roke, mladi ustvarjalci pa bodo svoja dela predstavili mimoidočim in z njimi (in med seboj) delili svoje izkušnje in znanje.

NostalgicnoUmetniski sejem_1Ekipa Frachella Street Style Culture bo v fotografski objektiv lovila zanimivo oblečene obiskovalce. Ljubitelji svetovne kulinarike pa se bodo med obiskom lahko okrepčali na stojnici s tajsko hrano.

Objavljeno v Lifestyle | Dodaj komentar

V Ikoni po moško

Ljubljana, 14. maj 2014: Nakupovalna hiša Ikona je v sodelovanju z GNTLMN STL, predavateljico Leo Pisani in Uredništvom pričesk Robert organizirala edinstven Dogodek po moško.

Ikona_Dogodek_po_mosko_3

Na Mestnem trgu 24 je priznana predavateljica, Lea Pisani, ki se ukvarja image conslutingom, zbrani množici predstavila pravila moškega oblačenja. Izvedeli smo, kako kombinirati kravato in naprsni robček, kateri metuljček si nadeti na dunajski ples, ob kakšni priložnosti obleči frak in tudi, kako na sodobno moško obleko za ležerno priložnost skombinirati športne copate.

Ikona_Dogodek_po_mosko_1 Ikona_Dogodek_po_mosko_2 Dogodek so popestrile pop-up trgovine izbranih blagovnih znamk: HommeGalland, Calvin Klein dišave in perilo, Bvlgari Malalan, Rogaška, Woodway in Črna zračka, moški ter njihove spremljevalke pa so uživali v pokušanju viskija Glenmorangie in temni čokoladi Lucifer.

Ikona_Dogodek_po_mosko_9 Ikona_Dogodek_po_mosko_8 Ikona_Dogodek_po_mosko_4V Ikoni si želijo, da bi tako prijetno moško druženje postalo tradicionalno in tako pripomoglo k dvigovanju kulture oblačenja v Sloveniji.

Ikona_Dogodek_po_mosko_910 Ikona_Dogodek_po_mosko_7 Ikona_Dogodek_po_mosko_5
Ikona_Dogodek_po_mosko_6____
Foto: vse Rober Ribič

Objavljeno v Lifestyle | Dodaj komentar

Chic v mestu izpolnjenih želja

Citypark je v sodelovanju s ponudnikom kreditne kartice in z avtorstvom znanih imen iz sveta mode, lifestyla, novih tehnologij in oblikovanja pognal blog Chic v mestu.

“Vesela sem, da so me povabili k soustvarjanju bloga Chic v mestu. V tujini je praksa prebiranja modnih blogov za sledenje najnovejšim trendom skorajda obveza, medtem ko se pri nas ta trend šele počasi uveljavlja. Tudi ostali pisci so super, tako da z veseljem prebiram objave kolegov,” je dejala Danaja Vegelj, modna poznavalka in vodja luksuzne britanske blagovne znamke, ki pri blogu Chic v mestu pokriva področje mode.

Druge vsebine bodo ustvarjali še podjetnik Matej Golob, Gregor Šket, dolgoletni novinar Delove priloge Polet, Robert Klun, arhitekt in oblikovalec ter znana modna komentatorka Lorella Flego.

Toni Pugelj_Lorella Flego_Gregor Šket_Matej GolobVse pisce druži to, da že vrsto let delujejo v mednarodnem okolju in v Slovenijo prinašajo svetovne trende ter jih s pridom vključujejo v svoje delo.

Objavljeno v Lifestyle | Dodaj komentar

Urbana Ljubljana v Situli

Ljubljana, 4. april 2014: Včeraj zvečer je stanovanjsko-poslovni kompleks Situla odprl svoja vrata in kljub zaenkrat svoji še neometani podobi gostil velik modno-umetniški dogodek.

Situla_1
V pasaži poslovnega dela so organizatorji vzporedno z železniškimi tiri, ki tečejo mimo stavbe in v prestolnico vodijo obiskovalce z vseh vetrov, postavili modno pisto. Na pisti so se predstavili nadarjeni posamezniki, ki živijo in ustvarjajo v prestolnici in jo s svojimi idejami in izdelki postavljajo na zemljevid urbanih središč Evrope. Tako so se predstavile osebna stilistka in modna oblikovalka Olja Jelenc z znamko Olja, modna oblikovalka Gordana Bobojević z znamko Bobo ter oblikovalki nakita Hana Karim in Barbara K. Germ. K sodelovanju so povabili tudi slovensko zgodbo o uspehu, znamko Calypso Crystal. Gre za vrhunsko oblikovane in izdelane dodatke za mobilne naprave, opremo za jogo in potovalne dodatke. Mladi tim je sodeloval tudi s slovensko oblikovalko Laro Bohinc, ki je za njih ustvarila ovitek za iphone. Ob zaključku modnega dela smo skočili v preteklost. Znamki Vintage Vikend in Divas Vintage Preloved sta znova dokazali, da večna eleganca ne šteje let, le ljubosumne poglede.

Situla_Divas_Vintage_Preloved
V bodočih trgovskih prostorih je tokrat svoj prostor pod reflektorji našla umetnost. Obiskovalci so bili priča odprtju fotografske razstave Miška Kranjca z naslovom Ob tirih in umetniške instalacije Roka Bogataja, z naslovom Skrivnostnik. Miško Kranjec  je v fotografski objektiv ujel delo in življenje železniških delavcev, Rok Bogataj pa je iz tisočih dežnikastih konstrukcij ustvaril vrt, kjer so si obiskovalci lahko oddahnili od vrveža ob modni pisti. Obe razstavi bosta na ogled še do konca junija.

Situla_1_Ob_tirihSitula_Skrivnostnik
Po modno-umetniškem dogodku so se obiskovalci sprehodili po vzorčnem stanovanju, ki so ga oblikovali in opremili Gao arhitekti. Organizatorji obljubljajo še mnogo podobnih dogodkov, ki bodo velikemu mestu v srcu prestolnice, kot radi poimenujejo Situlo, vdahnili življenje.

___
Besedilo: Tjaša Gračner
Foto: Anže Vrabl

Objavljeno v Lifestyle | Dodaj komentar