Izvrstno druženje družine g. Jamesona in njihovih prijateljev!

V Rastlinjaku pri Biotehniški fakulteti je g. Jameson gostil prijatelje na pikniku. Seveda ob izbrani družbi niso manjkali tudi ostali pomembni člani družine, in sicer Caskmate, Crested, Black Barrel, Blender’s dog, Cooper’s Croze in Destiller’s safe.

Osrednji gostitelj veselega piknika je bil tokrat družabni Caskmate. Njegov značaj je očaral vse zbrane, saj okus whísky-ja, katerega zgodba se je začela razvijati leta 2013 v pubu na Irskem, natančneje v Corku, ohranja značaj originalnega Jamesona, s pridihom kave, kakava in nežnega hmelja. Ravno hmelj daje Caskmatu namreč edinstven okus, saj so njegove snovalci whiskey Jameson nalili v sode, kjer so prej shranjevali pivo stout, počakali, da dozori in bili nad okusom navdušeni. Brand manager Martin Kosaber iz Pernod Ricard Slovenija je ob družabnem dogodku dejal, da ga navdušuje, kako Jameson zabave povežejo ljudi: “Res je bil nocojšnji piknik ustvarjen v takem intimnem prostoru, kot bi bili pri g. Jamesonu na vrtu. Dišalo je po irskih klobasicah, poskušali so se različni okusi whiskey-ja, veliko je bilo smeha, stiskov rok in prepričan sem, da to v družino Jameson prinaša tudi obogaten okus Caskmata. Gostje dogodka so lahko danes poskusili kar sedem vrst Jamesonov. Zato smo tudi izbrali ime dogodka »Jameson family«, ker želimo predstaviti celotno družino in se z njo pobližje spoprijateljijo. In zakaj ravno Caskmate? Ker v angleščini to pomeni prijatelj od soda (smeh). Nocoj združujemo prijatelje in v jeseni bomo ponovili zgodbo.”

Zbrani so o družabnem Caskmatu povedali – Peter Poles: “Zanimivo je kako se lotevajo pridelave viskija, kako dosežejo vse te okuse. Danes smo imeli odlično priložnost poskusiti vso družino Jameson. Tu je resnično ogromno znanja, plod dela entuziastov iz 80ih let. Ogromno je predznanja, izkušenj, podlage in še nekaj malega sreče. Kdaj moraš narediti »čudne poteze«, ki se potem izkažejo kot genialne, unikatne. Super je bila ta nadgradnja dogodka s pokušino, najbolj všeč mi je bil Black Barrel.” Domen Valič: »Ponovno sem na enem super dogodku, mislim, da so Jameson kar najboljši dogodki! Bravo za pokušino, da se malo izobrazimo. Sam nisem veliki poznavalec, vem pa kaj mi je všeč in Jameson mi je zelo všeč, še posebej brez dodatnih sokov in ledu.” Tim Kores Kori: »Najraje imam klasičnega Jamesona, da je družina tako velika nisem vedel (smeh). Jamesona ne mešam, ne dodajam niti ledu. Je predober, da bi ga kvaril, ampak vse je stvar okusa.«

Z izbranimi okusi je družina g. Jamesona svoje fante odpeljala vse do ulic Dublina, kjer se je rodil Jameson. John Jameson je bil tisti, ki je sredi Dublina stopil iz ladje in živel moto “Sine metu” – brez strahu. Veliko poguma in strasti je namreč potreboval, da je iz nič ustvaril destilarno in kasneje tudi pivovarno. Ta duh je prenesel tudi na vse whískyje družine Jameson. V vsaki steklenici Caskmata, Cresteda, Black Barrela, Blender’s doga, Cooper’s Croza in Destiller’s safa se čuti neustrašnost in pogum, predvsem pa do potankosti dodelani in preizkušeni recepti okusov. Prepričani smo, da mu ravno zato zaupa toliko posameznikov, saj je Jameson najbolj prodajan irski whiskey na svetu.

Za ritem dogodka je poskrbela skupina Josip Brass, zabavali so se tudi mnogi znani obrazi – Jean Ferbežar, Filip in Blaž iz F&B Acrobatics, Milan Gačanović, Dragan Bulič, Robert Roškar, Uroš Bitenc, Uroš Smolej, Saša Pavlin Stošić, Alenka Bikar, Dragan Bulič, Danica Lovenjak, Doroteja Premužič, Špela Močnik, Denis Malačič in mnogi drugi.

Besedilo: AVI
Foto: Matic Kremžar

Objavljeno v Od tu in tam. Naredite si zaznamek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*